Doleris taip pat prarado paklausą rinkai tikintis, kad JAV Federalinis rezervų bankas neskubės padidinti bazinės palūkanų normos.

Doleris smarkiai nukrito, Australijos doleriui pakilus iki 0,8876 dolerio ir taip pasiekus 14 mėnesių aukštumą po to, kai Australijos rezervų bankas padidino bazinę palūkanų normą 25 punktais iki 3,25 procento, taip tapdamas pirmuoju iš G20 centrinių bankų, kuris padidino bazinę palūkanų normą susilpnėjus pasaulinei finansų krizei.

Naujosios Zelandijos doleris taip pat pasiekė 14 mėnesių aukštumą, pakilęs iki 0,7357 dolerio.

"JAV yra didelė pinigų pasiūla, tuo tarpu Australija pradėjo griežtinti politiką ir ekonomika gerėja", - teigė Yuichi Hojo, UBS Tokijuje FX direktorius.

"Australijos valiuta gali atsitraukti vienai ar dviems dienoms, tačiau žiūrint iš ilgalaikės perspektyvos, atrodo, kad išliks augimo tendencija", - pridūrė Y. Hojo.

Euras pakilo 0,5 procento iki 1,4722 dolerio.

Doleris nukrito 0,7 procento iki 88,91 jenos, nusmukdamas į aštuonių mėnesių žemumą, kurią jau buvo pasiekęs praeitą savaitę, nukritęs iki 88,23 jenos.

Dolerio indeksas, kuris matuoja JAV valiutos vertę šešių pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu, nukrito iki 76,322, artėdamas prie 13 mėnesių žemumos, kurią buvo pasiekęs rugsėjį, nukritęs iki 75,827.

Rinkos žaidėjai tikriausiai nusprendė parduoti dolerį jenos atžvilgiu po to, kai praeitą dieną valiutai nepavyko pakilti virš 90,00 jenų ribos, teigė prekiautojai.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją