M. Draghi teigė, kad ECB valdyboje vyksta plačios diskusijos dėl tolesnio palūkanų mažinimo ir patikino, kad likvidumas ir toliau turėtų išlikti didelis. Įdomiausia tai, kad vienbalsiai nuspręsta imtis naujos komunikavimo politikos, kuri leistų susidaryti tolesnės pinigų politikos viziją.

Po M. Draghi komentarų euras pigo iki 1,29 JAV dolerio už eurą, pagrindinių Europos akcijų indeksų reikšmės šoktelėjo 2-3 procento. Šįryt (8 val. Lietuvos laiku) Azijos rinkos taip pat kyla (Japonijos NIKKEI +1,81 proc., Kinijos HANG SENG +1,46 proc.). Anglijos centrinis bankas irgi nekeitė palūkanų (0,5 proc.), o skatinimo programos apimtis išliko 375 mlrd. svarų sterlingų. Tai buvo pirmasis posėdis po to, kai bankui pradėjo vadovauti buvęs Kanados centrinio banko vadovas M. Carney.

Šios dienos centrinis įvykis finansų rinkose - JAV skelbiami darbo rinkos duomenys. Prognozuojama, kad bus sukurta 165 tūkst. naujų darbo vietų (išskyrus viešąjį ir žemės ūkio sektorius), o nedarbo lygis smuktelės nuo 7,6 proc. iki 7,5 procento. Šie duomenys ypač laukiami, kadangi leis susidaryti įspūdį apie JAV ekonomikos būklės tendencijas, o tai padės prognozuojant tolesnius FED veiksmus.

Ketvirtadienį tendencijos Baltijos biržose buvo panašios į visos savaitės. Prekybos aktyvumas išlieka nedidelis, tačiau akcijų kainos linkusios reaguoti į nuotaikas Vakarų Europos biržose ir bendrovių naujienas. Vilniaus biržos indeksas OMXV kilo 0,8 procento. Kaip ir prognozavome, dėl 12,5 mln. eurų investicijų į Latvijos paukštininkystės sektoriaus bendroves, didesnio investuotojų dėmesio sulaukia „Linas Agro Group“ akcijos. Apyvarta siekė 35 tūkst. eurų, o akcijų kaina nepasikeitė (0,73 euro.). Investuotojai atsigręžia į Šiaulių banko vertybinius popierius (+0,38 proc., 34 tūkst. eurų), kurie pastaruoju metu buvo kiek primiršti. Talino biržoje aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurios pigo 0,53 proc. iki 0,93 euro, apyvarta siekė 584 tūkst. eurų. Tai reakcija į trečiadienį paskelbtus antrojo finansinių metų ketvirčio rezultatus - palyginti su analogišku laikotarpiu ankstesniais finansiniais metai, plukdytų keleivių srautas susitraukė 1 proc., o plukdytų Suomijos–Švedijos linija – net 8,3 procento. Prognozuojant šios dienos prekybą, manome, kad akcijų indeksų reikšmės turėtų kilti, kadangi investuotojai žvalgysis į tarptautinių rinkų nuotaikas, kurios po centrinių bankų sprendimų yra itin džiugios.