Penktadienį labiausiai biržoje pigusios „Snaigė“ akcijos pirmadienį brango labiausiai – 6,1 proc., o apyvarta siekė 24 tūkst. eurų ir buvo viena didžiausių biržoje.

Investuotojai teigiamai sureagavo į paskelbtus bendrovės pusmečio rezultatus. Vos dviejų bendrovių akcijų apyvarta viršijo 30 tūkst. eurų sumą ir tai buvo „Panevėžio statybos trestas“ bei „TEO“ akcijos, pigusios atitinkamai 0,53 ir 1,42 proc. Labiausiai biržoje pigo mažo likvidumo „Utenos trikotažas“ bei „Kauno energija“ akcijos – atitinkamai 5,17 ir 4 proc.

Pirmadienį Talino biržoje kaip ir Vilniuje prekyba buvo neaktyvi - siekė vos 254 tūkst. eurų. Biržos indeksas sumažėjo 0,78 proc.

iki 676,34 punkto. Tradiciškai aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių perleista už 75 tūkst. eurų, o akcijų kaina krito 1,2 proc. Labiausiai biržoje pigo „Tallinna Kaubamaja“ akcijos – 1,95 proc., o apyvarta siekė 20 tūkst. eurų. Pastaruoju metu vis geresnės naujienos pasirodo iš bendrovės „Baltika“. Nors įmonės pajamos bei nuostolis sumažėjo, bet išaugo bendrasis pelningumas. Į tai investuotojai sureagavo teigiama, nes „Baltika“ akcijos brango 5,9 proc. iki 0,646 euro už viena akciją, o apyvarta siekė 59 tūkst. eurų.

Rygos biržoje apyvartos paskutiniu metu buvo gerokai išaugusios, bet pirmadienį prekybos apimtis siekė vos 33 tūkst. latų. Biržos indeksas padidėjo 0,28 proc. iki 438,41 punkto. Didžioji dalis prekybos vyko „Olainfarm“ akcijomis, kurių perleista už 26 tūkst. latų, o akcijos pigo labiausiai biržoje 11,74 proc. iki 2,85 lato už viena akciją kainos

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją