Už Atlanto nuotaikos taip pat buvo teigiamos, S&P 500 stiebiantis +0,28 proc. JAV buvo paskelbta, kad didmeninės prekybos apimtys vasario mėnesį krito -0,5 proc., kai prognozė rodė -0,2 proc. reikšmę (buvusi reikšmė -0,2 proc.).

Šiandien ryte Kinijoje buvo paskelbta, kad metinė kovo mėnesio infliacija išliko nepatikusi ties +2,3 proc. (prognozė +2,4 proc.).

Tai šalyje paskatino investuotojų optimizmą, CSI 300 indeksui kylant +1,38 proc. (10:06 val.). Papildomų svarbesnių makroekonominių naujienų Europoje ir JAV šiandien skelbti nenumatyta. Didesnis dėmesys pirmadienį gali būti nukreiptas į prasidedantį JAV bendrovių pirmojo ketvirčio rezultatų skelbimą, šį pradedant aliuminio produktų gamintojai „Alcoa“.

Valiutų rinkos

Savaitę EUR/USD valiutų santykis išsilaikė ties 1,1399 lygiu, o šiandien ryte pastarais išlaiko teigiamą tendenciją, laikydamasis ties 1,1408 punktų riba (10:09 val.).

Baltijos vertybinių popierių rinka

Paskutinę savaitės diena Vilniaus ir Talino indeksai užbaigė kildami atitinkamai po 0,11 proc. ir 0,06 proc., o Rygoje jautėsi slogesnės nuotaikos, biržos indeksui traukiantis -0,24 proc. Bendra trijų šalių prekybos apyvarta pasiekė 978,7 tūkst. eurų ir į pirmąsias gretas pagal likvidumą išsiveržė „Merko Ehitus“ (+1,91 proc.), investuotojams pozicijoje perleidžiant akcijų už 320,5 tūkst. eurų.

Prieš prekybos sesiją pastaroji bendrovė pranešė, kad vykdys projektą Rygoje, kurio vertė sudarys 4,8 mln. eurų, neįskaičius mokesčių. Antrojoje vietoje liko „Klaipėdos nafta“ (-0,69 proc.) su 116,6 tūkst. eurų dienos apyvarta.

Užsidarius prekybos sesijai „Vilkyškių pieninė“ paskelbė, kad siūlo nemokėti dividendų už 2015 metus, pelną paliekant bendrovėje ir įgyvendinant projektus, kurie turėtų padėti reikšmingai sustiprinti įmonės konkurencinę padėti bei garantuoti geresnius veiklos rezultatus ateinančiais laikotarpiais.

Taip pat bendrovė pažymi, kad įgyvendinus projektus, bus toliau laikomasi užsibrėžtos dividendų politikos.

„Žemaitijos Pienas“ penktadienį taip pat nurodė, kad visuotiname akcininkų susirinkime bus svarstoma uždirbtą pelną palikti bendrovėje, neskiriant dividendų.

Šiandien „Vilkyškių pieninė“ išplatino statistiką, kad šių metų kovo mėnesį pardavimai augo 13,0 proc., tačiau pirmąjį ketvirtį pardavimų apimtys buvo 15,0 proc. mažesnės nei tuo pačiu laikotarpiu 2015 metais.