Kompanija „National Pension Service“ savo pranešime tvirtina, kad ji yra pirmasis pasaulyje pensijų fondas, gavęs kvalifikuoto užsienio institucinio investuotojo (QFII) statusą.

Dabar ši kompanija galės prekiauti kontinentinės Kinijos juaniais išreikštomis akcijomis ir obligacijomis.

Pritarimas gautas tuo metu, kai Pietų Korėjos prezidentas Lee Myung-bakas pirmadienį išvyko į Pekiną.

„National Pension Service“ savo pranešime aiškino, kad tai leis perkelti dėmesį už vidaus rinkos ribų bei išplėsti investicijas užsienyje.

„Jau dabar Kinija yra antroji pagal dydį pasaulio ekonomika ir tikimasi, kad ateityje ji dar labiau augs“, - sakė kompanijos vadovas Junas Kwang-woo.

Jis pridūrė, kad „National Pension Service“ tikisi įvairiau investuoti užsienyje ir plėstis į kylančias rinkas. Tai reiškia, kad pietų korėjiečiai galės tiesiogiai investuoti į juaniais pagrįstus aktyvus ir turėti naudos iš Kinijos ekonomikos augimo.

Siekdama užkirsti kelią valiutinėms spekuliacijoms, Kinijos valdžia atidžiai stebės ir kontroliuos užsienio institucinių investuotojų kvalifikaciją. Kvalifikuoto užsienio institucinio investuotojo statusą pensijų fondui „National Pension Service“ patvirtino Kinijos Vertybinių popierių priežiūros komisija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją