„Pieno perdirbimo bendrovių situacija suprastėjo spalio pradžioje, kai Rusija pradėjo riboti pieno produktų importą iš Lietuvos. Bendrovės į Rusiją eksportuoja nemažą dalį produkcijos, tad eksporto į Rusiją sutrikimų pasekmių bent jau trumpuoju laikotarpiu tikrai bus“, – teigia Tadas Povilauskas, banko „Finasta“ analitikas.

Jo skaičiavimu, dėl problemų Rusijoje Lietuvos pieno perdirbimo bendrovių pelningumas šių metų paskutinį ketvirtį greičiausiai bus apie nulį.

Keturios iš penkių didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo bendrovių, kotiruojamų „Nasdaq OMX Vilniaus“ biržoje, – „Pieno žvaigždės“ (PŽ), „Rokiškio sūris“ (RS), „Žemaitijos pienas (ŽP) ir Vilkyškių pieninė (VLP) – 2012 m. IV ketvirtį uždirbo 30,2 mln. Lt grynojo pelno, o 2011 m. atitinkamu laikotarpiu – 21,3 mln. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)