Akcijų indekso reikšmė paaugo 0,45 proc. ir jos augimas buvo mažiausias, lyginant su kitomis Baltijos biržomis. Didžiausia apyvarta pastarosiomis dienomis pasiekta „Agrowill Group“ akcijomis. Tiesa, apyvarta sudarė vos 12,2 tūkst. Akcijos kaina nusileido 1,4 proc. Dešimties tūkstančių apyvartos ribą dar peržengė „Invaldos“ ir „City Service“ akcijos.

„Grigiškių“ akcijos po bendrovės paskelbimo apie du investicinius projektus į šilumos gamybos ūkį nesulaukė investuotojų dėmesio.

Įmonė ketina investicijoms į biokuru kūrenamas katilines Vilniuje ir Klaipėdoje investuoti apie 18 mln. Lt ir dar pritraukti 12 mln. Lt ES struktūrinių lėšų. Taip bendrovė siekia tapti beveik nepriklausoma nuo gamtinių dujų kainų – gamtinių dujų garo gamybai „Grigiškių“ fabrikuose nebeprireiktų, o „Klaipėdos kartone“ iš biokuro būtų pagaminta pusę visos šilumos.

Beje, dalis šilumos galėtų būti tiekiama į miestų centralizuotą šilumos sistemą. Tokios investicijos turėtų būti vertinamos teigiamai, nes bendrovės išlaidos šilumai gaminti yra didelės ir jų sumažinimas duotų teigiamą naudą bendrovės rezultatams.

Ateinančią savaitę turėtume sulaukti bent kelių bendrovių finansinių ataskaitų paskelbimo.

Talino biržoje akcijų prekybos apyvarta buvo didžiausia ir sudarė 433,1 tūkst. eurų. Akcijų indekso reikšmė padidėjo 0,45 proc. Rimtesne apyvarta išsiskyrė „Silvano Fashion Group“ akcijos, kuriomis suprekiauta už 154,9 tūkst eurų. Tiesa, didžioji dalis apyvartos pasiekta vienu 135,1 tūkst. eurų tiesioginiu sandoriu.

Pakankamai normalia apyvarta pasižymėjo ir „Tallinna Vesi“ bei „Tallinna Kaubamaja“ vertybiniai popieriai. Svarbiausiu įvykiu ateinančią savaitę biržoje turėtų būti pirmadienį skelbiami „Olympic Entertainment Group“ 2012 m. II ketv. finansiniai rezultatai.

Lūkesčiai yra pakankamai nemaži, tad bet kuriuo atveju aktyvumas šioje pozicijos padidės.

Prekybos apimtys Rygos vertybinių popierių biržoje taip pat buvo nedidelės. Indekso reikšmė paaugo 0,64 proc. „Latvijas gaze“, „Latvijas kugnieciba“ ir „SAF tehnika“ bendrovių akcijos pritraukė daugiausia investuotojų dėmesio.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)