„Žemaitijos pieno“ vertybinių popierių kaina kilstelėjo 0,93 proc. Rytoj vyks šios bendrovės akcininkų neeilinis visuotinis susirinkimas. Brango ir kitų trijų pieno sektoriaus bendrovių akcijos – kiek aprimo aistros dėl pieno produktų eksporto į Rusiją problemų. „Invalda LT“ vertybinių popierių vertė kilo 1,05 proc., įmonei paskelbus apie savų akcijų supirkimą po 2,9 euro. Iš aktyviau prekiautų pozicijų neigiamą pokytį fiksavo tik „City Service“ akcijos, jos pigo 0,53 proc.

Estija

Talino akcijų biržos apyvarta buvo panaši kaip ir Vilniaus, tik biržos indekso augimas buvo nuosaikesnis. 100 tūkst. eurų apyvartas perkopė „Tallink Grupp“ (kaina nekito) ir „Olympic Entertainment Group“ (+0,53 proc.) vertybiniai popieriai.

Brango 12 kotiruojamų bendrovių akcijų, neigiamas pokytis užfiksuotas tik „Tallinna Kaubamaja“ (-0,72 proc.) ir „Pro Kapital Grupp“ (-1,65 proc.) pozicijose. Pastaroji pranešė, jog investuotojui neatsiskaičius už 10 išleistų obligacijų, jų emisija sumažinta 100 tūkst. eurų.

Latvija

Rygos akcijų biržoje stagnacija tęsiasi – apyvarta nesiekė 15 tūkst. latų, sudaryti 37 sandoriai. Kaip jau įprasta, aktyviausiai prekiauta „Grindeks“ ir „Olainfarm“ vertybiniais popieriais. Šiomis pozicijomis sudaryta po 9 sandorius, kainos nepakito.

Teismas pripažino „Latvijas Gaze“ 2,2 mln. latų reikalavimą iš „Liepajas Metalurgs“, tačiau pastaroji įmonė pagal nemokumo įstatymą skolos kol kas negrąžins.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją