„Banco Espirito Santo“ akcijos atpigo 17 proc. po to, kai imta nerimauti dėl netvarkingų pagrindinės grupės finansinių ataskaitų.

Lisabonos akcijų birža smuko daugiau nei 4 proc., Madrido akcijų indeksas IBEX nukrito 2,7 proc., tuo tarpu Paryžiaus CAC 40 indeksas ir Frankfurto DAX nukrito 1,8 proc.

Volstrite „Dow Jones“ indeksas sumažėjo 150 punktų, iki žemiau nei 17 000 punktų.

Žiniasklaidoje sunerimta dėl tam tikrų finansinių praktikų „Espirito Santo“ grupėje. Po šių pranešimų Portugalijos centrinis bankas nurodė atlikti auditą ir patikrinti grupės sąskaitas - jose nustatyta rimtų nukrypimų nuo normos.

Portugalijos vyriausybė pabrėžė, kad pagrindinės grupės, užregistruotos Liuksemburge, problemos neturi įtakos „Banco Espirito“ ir kad valstybės finansams rizikos negresia.

Per fizinės krizės įkarštį Portugalija buvo priversta kreiptis į savo Europos partnerius ir Tarptautinį valiutos fondą (TVF) paramos - 78 mlrd. eurų.

Iš paramos programos Portugalija pasitraukė praėjusį mėnesį, kai pasitikėjimas šalies ekonomika atsinaujino.

Vyriausybė skolinimosi kaina šių metų balandį nukrito iki žemiausio lygio per aštuonerius metus, 3,58 proc., tačiau ketvirtadienį, atsinaujinus susirūpinimui dėl šalies finansų sektoriaus, skolinimosi kaina vėl priartėjo prie 4 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)