Stoxx Europe 600 indeksas vakar dieną susitraukė -0,69 proc., o Vokietijos DAX krito -0,35 proc. Bendrai pastarieji indeksai nuo šių metų rugpjūčio mėn. yra krite atitinkamai po -14,4 proc. ir -16,4 proc.

Už Atlanto nuotaikos buvo ne tokios pesimistiškos, S&P 500 indeksui kilstelint savo vertę +0,12 proc., o Dow Jones užsidarant su +0,3 proc. pokyčiu. Šalyje buvo paskelbta, kad netikėtai pakilo vartotojų pasitikėjimo ekonomika indeksas 1,6 proc. iki 103,0 reikšmės, o analitikai prognozavo, kad šis rodiklis susitrauks 4,4 proc.

Šiandien buvo paskelbta, kad Vokietijoje rugpjūčio mėnesio metinės mažmeninės prekybos apimtys augo 2,5 proc., o liepos mėnesį šis rodiklis kopė +3,3 proc. Trečiadienį dar sulauksime šalies darbo rinkos rodiklių, taip pat bus paskelbtas euro zonos nedarbo lygis.

O už Atlanto sužinosime, kaip pasikeitė privataus sektoriaus užimtų gyventojų skaičius. Prognozė rodo, kad šis rodiklis rugsėjo mėnesį turėtų kilti 190 tūkst., kaip ir mėnesį prieš tai. Šiandien ryte matyti atplūstanti optimizmo banga iš Azijos, Kinijos indeksui CSI 300 augant +0,87 proc.

Valiutų rinkos

Antradienį Vokietijos preliminarus metinis infliacijos lygis sumažėjo nuo 0,2 proc. iki 0,0 proc., o mėnesinis pokytis buvo -0,2 proc. Šiandien prognozės rodo, kad bendras euro zonos kainų pokytis irgi kris nuo 0,1 proc. iki 0,0 proc.

Jeigu tokios prognozės pasitvirtins (rodiklio paskelbimas 12:00 val.), tai tam tikra dalimi bus ženklas, kad ECB tikėtina imsis ieškoti veiksmų, kurie padėtų prikelti regiono infliaciją ir suaktyvinti ekonomiką.

Vakar dieną EUR/USD valiutų santykis išsilaikė beveik be pokyčio ties 1,1250 riba, o šiandien JAV doleris sustiprėjo prieš eurą, kursui esant ties 1,1225. Taip pat šiandien galime sulaukti aktyvesnių svyravimų 15:15 val., kuomet bus paskelbtas JAV privataus sektoriaus užimtų gyventojų pokytis.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar prieš prekybos sesiją paskelbti bendrovės „Linas Agro Group“ siūlomi dividendai nepaskatino didesnio investuotojų aktyvumo, pozicijoje pasiekiant tik 6,4 tūkst. eurų apyvartą, akcijos kainai išliekant be pokyčio ties 0,66 euro už vienetą. Pagal prekybos aktyvumą į pirmąsias gretas išsiveržė bendrovė „Grigiškės“.

Pastarosios akcijomis buvo sudaryti 29 sandoriai (187,4 tūkst. eurų), akcijos kainai krentant iki 1,05 euro su -1,87 proc. dienos pokyčiu. Estijos biržoje smulkesni investuotojai aktyviai keitėsi azartinių lošimų bendrovės „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, apyvartai viršijant 113 tūkst. eurų, paskutinio sandorio metu kainai apsistojant ties 1,78 euro už akciją.

Papildomų svarbesnių naujienų vakar paskelbta nebuvo, o šiandien investuotojo kalendorius taip pat dėmesio nepritraukia.