Bendras regiono akcijų indeksas „MSCI Asia Pacific“ nuo sesijos pradžios sumenko 0,4 procento.

Japonijos „Nikkei 225“ smuktelėjo 0,1 proc., o „Topix“ paūgėjo 0,1 procento.

Pietų Korėjos „Kospi“ nusileido 0,3 procento.

Honkongo „Hang Seng“ smuko 0,7 proc., o Kinijos „Shanghai Composite“ ūgtelėjo 0,1 procento.

Honkongo indekso nuosmukį visų pirma lėmė 1,2 proc. atpigusios banko HSBC akcijos. Be to, didžiausių Kinijos bankų akcijos, kuriomis prekiaujama Honkonge, atpigo po mažiausiai 1 procentą.

Australijai paskelbus BVP antrojo ketvirčio statistiką, šalies akcijų indeksas S&P/ASX 200 sumenko 0,4 procento.

Šalies finansų ministerijos duomenimis, Australijos BVP balandžio–birželio mėnesiais, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, padidėjo 0,8 proc. vietoj prognozuotų 0,9 procento. Metinis prieaugis sudarė 1,8 proc. ir taip pat buvo šiek tiek mažesnis negu vidutiniškai prognozuotas 1,9 proc. rodiklis.

Analitikai pažymi, kad Azijos rinkose stebima tendencija greičiausiai atspindi ne paniškas investuotojų nuotaikas, o bendrą noro rizikuoti sumažėjimą dėl aplinkybių, susijusių su Šiaurės Korėja.

Šiaurės Korėja sekmadienį paskelbė išbandžiusi vandenilinę bombą, kurią gali nešti raketa, ir kad šis kol kas galingiausias jos branduolinis bandymas buvo „visiška sėkmė“.

Tai buvo jau šeštas Šiaurės Korėjos branduolinis bandymas, surengtas nepaisant JT paskelbtų rezoliucijų, draudžiančių Pchenjanui vystyti branduolinę ir raketų programas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją