JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) ateities sandorių naftos kaina 6.49 val. Lietuvos laiku ūgtelėjo 0,6 proc. iki 60,5 JAV dolerio už barelį.

Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina stiebėsi 0,8 proc. iki 68,15 JAV dolerio už barelį.

Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) ir tokios karteliui nepriklausančios gamintojos kaip Rusija, kartu žinomos kaip OPEC+, praėjusių metų pabaigoje susitarė sumažinti gavybą 1,2 mln. barelių per dieną ir padidinti naftos kainas.

Paėjusią savaitę JAV prezidentas Donaldas Trumpas paragino OPEC+ grupę padėti sumažinti naftos kainas. Tačiau jo komentarai neturėjo didelės įtakos naftos rinkoms, nes jų reakcija buvo vangi. Joms didesnę įtaką darė Jungtinių Valstijų sankcijos naftos eksportuotojoms Iranui ir Venesuelai.

Tuo tarpu rinkų dėmesio šią savaitę turėtų sulaukti JAV komercinių naftos atsargų ir gavybos duomenys.

Remiantis Energetikos informacijos administracijos duomenimis, JAV naftos atsargos praėjusią savaitę ūgtelėjo beveik 2,8 mln. barelių.

Rinkų dalyviai laukia svarbių proveržių Jungtinių Valstijų ir Kinijos prekybos derybų fronte. Kinijos vicepremjeras Liu He šią savaitę vyks į Vašingtoną, kad susitiktų su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu ir iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu.

Jungtinės Valstijos ir Kinija yra daugiausia naftos pasaulyje suvartojančios šalys.