Šįryt Azijos rinkos neįgauna vienos krypties – NIKKEI indeksas smunka 0,6 proc. ir seka neigiamų vakarykščių nuotaikų JAV (S&P500 -1,08 proc.) pėdomis. Tuo tarpu vakar nedirbusiose Kinijos biržose prekiaujama optimistiškai. Šiandien svarbių makroekonomikos duomenų pasaulyje skelbiama nebus. Rinkos dalyviai stebės situaciją Ukrainoje, taip pat lūkuriuos JAV bendrovių skelbiamų rezultatų. Jau šiandien „Alcoa Inc.“, didžiausia JAV aliuminio gamintoja, paskelbs 1 ketvirčio veiklos rezultatus. Tradiciškai, pirmųjų bendrovių rezultatai vertinami itin atidžiai ir gali nubrėžti rinkų kryptį.

Baltijos šalių rinkos neatsispyrė neigiamoms Vakarų Europos rinkų tendencijoms. Džiugina tai, kad pesimizmo būta mažiau. Talino biržos OMXT reikšmė nepakito, Vilniaus OMXV smuko 0,5 proc., ženkliau nukentėjo mažiau likvidi Rygos birža (OMXR –2 proc.). Vilniaus biržoje aktyviai prekiauta Šiaulių banko (+1,93 proc.) akcijomis, kurių perleista už 54 tūkst. eurų. Investuotojų susidomėjimą sietume su šiandien esančia paskutine diena, kada investuotojai gali įsigyti banko akcijų biržoje ir gauti nemokamas akcijas (8 naujos už 100 turimų). Šiandien arba rytoj yra paskutinės dienos, kada „Pieno žvaigždžių“ ir „City Service“ valdybos privalo sušaukti visuotinius akcininkų susirinkimus ir paskelbti siūlomus sprendimų projektus. Juose labiausiai rinkos dalyvius dominantis klausimas – pelno paskirstymas.

Neramumai Charkove, Donecke ir Luhanske yra pagrindinė priežastis, kodėl rinkos dalyviai gali ir šiandien mažinti rizikingesnių investicinių dalį. Verslo ryšių su Rusija ir Ukraina turinčios „Olainfarm“ akcijos vakar pigo 2,11 proc. (56 tūkst. eurų apyvarta), tuo tarpu įprastai viena kryptimi su „„Olainfarm“ judančios „Silvano Fashion Group“ bent jau vakar išvengė rinkos dalyvių dėmesio. Visgi Rusijos ir Ukrainos konflikto temai jautrių bendrovių akcijos šiandien gali neišvengti didėjančios pasiūlos.