JAV 10-ies metų vyriausybės obligacijos pabrango iki rekordinių aukštumų – jų pajamingumas vakar nukrito 14 bazinių punktų, šįryt dar 8-iais – iki 0,83 procento. Žemiausią visų laikų lygį pasiekė ir ilgesnio – 30-ies metų laikotarpio obligacijų pajamingumas (1,44 procento). Vakar gerokai brango valiutos, kurioms paklausa tradiciškai išauga investuotojams ieškant saugios užuovėjos – Šveicarijos franko kursas JAV dolerio atžvilgiu pakilo 1,15 proc. (iki 9,46 franko už dolerį), Japonijos jenos – 1,27 proc. (iki 106,16 jenos už dolerį).

Akcijų biržose, investuotojams vėl išsigandus galimų koronaviruso padarinių, vyko dar viena išpardavimo sesija. Europos „Stoxx Europe 600“ nukrito 1,43 proc., JAV indeksų nuosmukiai buvo daugiau negu dvigubai didesni („S&P 500“ -3,39 proc., „Dow Jones“ -3,58 procento). JAV akcijų biržose kainų svyravimai šoktelėjo iki lygio, nematyto nuo 2011 m., kuomet kredito reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ sumažino JAV skolinimosi reitingą. Investuotojus vakar išgąsdino ekspertų pareiškimas, kad gali būti nespėta pakankamai greitai išrasti vakciną nuo kvėpavimo takų viruso ir taip išvengti naujo protrūkio ateinančią žiemą. Išpardavimas šįryt vyksta ir Azijos akcijų biržose (Kinijos „Shanghai Composite“ -1,00 proc., Honkongo „Hang Seng“ -2,26 proc., Indijos „BSE 30“ -2,97 procento).

Baltijos šalių biržose – įspūdinga prekybos „Tallink Grupp“ akcijomis apyvarta. Bendrovės akcijų 279-iais sandoriais perleista už 1,12 mln. eurų, kaina pakilo 0,21 proc. (iki 0,938 euro už akciją). Antrą vietą pagal apyvartą (726,8 tūkst. eurų) ir pirmą pagal sandorius (282) užėmė „Tallinna Sadam“. Bendrovės akcijos atpigo 2,51 proc. (iki 1,94 euro už akciją). Nuo vasario 26 d., kuomet „Tallink Grupp“ paskelbė apie planus statyti savo nuosavą uostą, „Tallinna Sadam“ akcijos atpigo 6,70 proc. („Tallink Grupp“ yra vienas didžiausių „Tallinna Sadam“ klientų).

Kelionių organizatorius „Novaturas“ per biržą išplatino pranešimą, kuriame informavo apie sumažėjusią kelionių paklausą dėl koronaviruso plitimo. Pranešime teigiama, kad tai turės įtakos 2020 m. pirmojo ketvirčio finansiniams rezultatams, bet šiuo metu sunku numatyti protrūkio mastą ir trukmę, taigi, ir patį poveikį. Taip pat informuojama, kad labiausiai „Novaturo“ grupės keliones paveikė viruso židinys Šiaurės Italijoje, buvo sustabdytos slidinėjimo kelionės į Šiaurės Italiją iš Lietuvos ir Latvijos. OMXB indeksas vakar nukrito 0,70 proc., bendra trijų biržų apyvarta siekė 3,34 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)