Keletas makroekonominių rodiklių

Šįryt paskelbti Kinijos gamybos ir paslaugų sektoriaus pasitikėjimo rodikliai. Pasitikėjimas Kinijos pramone gruodį gana netikėtai sumažėjo, palyginti su lapkričiu, ir buvo 53,9 (tikėtasi 55). Tačiau prastesni, negu laukta, duomenys investuotojų labai nenuliūdino. Panašu, kad valdžios priemonės, skirtos apsaugoti šalies ūkį nuo perkaitimo, yra veiksmingos.

Šiandien sulauksime Latvijos gamybos produkcijos duomenų (13:00), parodysiančių, ar šalies gamybos atsigavimas išlieka spartus. Gruodį JAV ISM gamybos pasitikėjimo rodiklis (17:00), tikimasi, šiek tiek padidėjo.

Žvelgiant apskritai, ateinančios kelios savaitės naujienų gausa nepasižymės, todėl vyraus labiau techninė prekyba ir po truputį bus prognozuojami praėjusių metų veiklos rezultatai. Kol bendrovės nepradės skelbti savo ataskaitų, prekyba akcijomis rinkose išliks panaši kaip ir gruodžio mėnesį – svyravimai nedideli, mažos apyvartos, aiškesnės tendencijos nebuvimas.

Stambesni investuotojai ketvirtadienį formavo portfelį

2010 metai Nasdaq OMX Vilnius biržoje baigėsi aktyvesne nei jau buvome įpratę matyti prekyba. Ketvirtadienį biržos apyvarta siekė 2 mln. eurų ir buvo sudaryti 1976 sandoriai, o indeksas kilo 0,54 proc. Kaip buvo galima tikėtis, rinkoje dominavo instituciniai investuotojai, kurie, iš dalies atsižvelgdami į pokyčius biržos skaičiuojamame OMX Baltic10 indekse, atitinkamai koregavo investicinius portfelius 2011 metams. Nuo šiandien įsigalioja nauja OMX Baltic 10 sudėtis, į kurią įtraukiamos „Nordecon International“ (gruodžio 30 d. pokytis +6,39 porc.), Panevėžio statybos trestas“ (pokytis +6,85 porc.), „Linas Agro Group“ (pokytis +6,85 porc.). Iš indekso išbraukiamos „City Service“ (pokytis -2,1 proc.), „Merko Ehitus“ (-2,9 proc.) ir bankas „Snoras“ (-3,6 proc.).

Naujosios „Snoro“ emisijos vienos akcijos platinimo kaina 1 litas

Penktadienį, pirmąją dieną, kai įsigijant banko „Snoras“ akcijas, neįgyjama teisė įsigyti naujosios „Snoro“ akcijų emisijos, rinką pasiekė svarbios naujienos, kad naujoji banko akcijų emisijos platinimo kaina bus minimali , t. y. 1 litas. Tikėtina, kad senieji akcininkai norėdami sukaupti reikiamą sumą naujosioms akcijoms įsigyti bei dalis investuotojų, norėdami fiksuoti šioje pozicijoje uždirbtus pelnus ir norėję gauti teises į naująją emisiją, o tuo pačiu nepardavę akcijų anksčiau, šiandien mėgins tą padaryti, tad šiandien tikėtinas žymesnis „Snoro“ akcijų pigimas.