Liepos mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo antradienio sesijos pradžios ūgtelėjo 0,05 JAV dolerio, arba 0,06 proc., iki 78,28 JAV dolerio už barelį.

O liepos mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,03 JAV dolerio, arba 0,04 proc., iki 70,98 JAV dolerio už barelį.

Pirmadienį „Brent“ pabrango 1,11 JAV dolerio, arba 1,44 proc., o WTI – 0,26 JAV dolerio, arba 0,37 procento.

„Brent“ ir WTI kainų skirtumas vėl ėmė didėti.

Per susirėmimus su Izraelio kariuomene palei Gazos Ruožą pirmadienį, JAV ambasados Jeruzalėje atidarymo dieną, žuvo kelios dešimtys palestiniečių, o šimtai žmonių buvo sužeisti.

„Dėl susirėmimų Izraelyje rinkos nuogąstavimai dėl geopolitinės rizikos Artimuosiuose Rytuose dar padidėjo, nors šie įvykiai ir neturės tiesioginės įtakos naftos paklausai ir pasiūlai“, – pažymėjo „Sumitomo Corporation Global Research“ vyresnioji analitikė Mikiko Tatė.

Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC) pirmadienį pranešė, kad komercinės naftos atsargos EBPO šalyse iki kovo pabaigos sumažėjo iki 2,829 mlrd. barelių ir vos 9 mln. barelių viršijo penkerių metų vidurkį. Pagal šį rodiklį šiuo metu vertinama, ar OPEC šalių ir jų partnerių susitarimas dėl gavybos ribojimo yra veiksmingas.

Kartelis taip pat 25 tūkst. barelių per dieną padidino naftos paklausos šiais metais augimo prognozę.

Balandį OPEC gavyba padidėjo 12 tūkst. barelių per dieną, tačiau susitarimas dėl gavybos ribojimo buvo įvykdytas 166 procentais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją