Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ ketvirtadienį ryte siekė 63,57 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,84 JAV dolerio, arba 1,3 proc. mažesnė nei baigiantis ankstesnei prekybos sesijai. Trečiadienį šie sandoriai pabrango 3,62 JAV dolerio, arba 6 proc., iki 64,41 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu gegužės mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) siekė 60,18 JAV dolerio už barelį ir buvo 1 JAV doleriu, arba 1,63 proc. mažesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Trečiadienį šių sandorių vertė padidėjo 3,42 JAV dolerio, arba 5,9 proc., iki 61,18 JAV dolerio už barelį.

Trečiadienį konteinerinis laivas „Ever Given“, kurio talpa viršija 200 tūkst. tonų, užplaukė ant seklumos ir blokavo eismą Sueco kanale.

„Šiuo kanalu plukdoma apie 10 proc. visos pasaulinio gabenamos naftos kiekio“, – pažymėjo „BDSwiss“ investicijų tyrimų vadovas Marshallas Gittleris, kurį pacitavo „MarketWatch“.

Visgi ekspertas pažymėjo, kad problemą galima išspręsti pakankamai greitai ir vargu ar ji turės ilgalaikį poveikį naftos rinkai.

Tuo tarpu JAV energetikos departamentas trečiadienį paskelbė, kad praėjusią savaitę šalyje naftos atsargos padidėjo 1,9 mln. barelių.

Atsargos didėjo penktą savaitę iš eilės.

„S&P Global Platts“ apklausti analitikai tikėjosi 1,7 mln. barelių sumažėjimo.

Tyrimų bendrovės „ClipperData“ naftos rinkos specialistas Mattas Smithas (Metas Smitas) naftos atsargų padidėjimą siejo su ta aplinkybe, kad „naftos perdirbimo apimtys ir toliau atsigauna, tačiau dar neperžengė lygio, kuris buvo iki žiemos audrų“ kai kuriose JAV valstijose vasario mėnesį.

JAV energetikos departamento duomenys taip pat parodė, kad naftos produktų paklausa praėjusią savaitę sumenko 1,2 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)