Kaip informavo Saudo Arabijos energetikos ministras, šis klausimas bus aptariamas
neformaliame susitikime ateinantį mėnesį. Pasirengimą diskutuoti dėl kainos stabilizavimo priemonių
deklaravo ir Rusija.

Brent“ rūšies naftos kaina vakar perkopė 50 JAV dolerių už barelį ribą pirmą kartą per šešias savaites. Šįryt 9 val. Lietuvos laiku barelis šios rūšies naftos kainavo 51,05 JAV dolerio.

Europos ir JAV akcijų biržose vakar fiksuotas nedidelis augimas („Stoxx Europe 600“ +0,72 proc., „Dow Jones“ +0,13 proc., „S&P 500” +0.22 procento). Brangstant naftai, labiausiai augo „S&P 500” energetikos įmonių sub-indeksas (+1,33 procento). Investuotojų lūkesčius viršijo mažmeninės prekybos tinklą valdančios „Wal-Mart“ ketvirčio rezultatai, bendrovės akcijų kaina šoktelėjo 1,88 procento.

Svaro kursui atsitiesti padėjo augančios gyventojų išlaidos. Svaro kursas JAV dolerio atžvilgiu vakar
pakilo 0,97 proc. po to, kai Jungtinėje Karalystėje buvo paskelbti netikėtai geri liepos mėn. mažmeninės prekybos apyvartos duomenys. 1,4 proc. augimas palyginti su praėjusiu mėn. (prognozuota 0,1 proc.) rodo, kad vartotojai ne itin jaudinasi dėl artėjančio šalies pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

Keletą prekybos sesijų iš eilės kritęs JAV dolerio kursas šiek tiek sustiprėjo pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu.

D. Trumpas yra palankesnis kandidatas JAV gyventojų investiciniams portfeliams – taip mano 42
proc. internetinės apklausos dalyvių.

Už H. Clinton pasisakė 40 proc. respondentų. Kaip pažymi „Bloomberg“, tai viena iš nedaugelio sričių, kur D. Trumpas vis dar lenkia savo oponentę artėjančiuose JAV prezidento rinkimuose, nors ir čia jo persvara gerokai sumažėjo (birželio mėn. atliktoje apklausoje už D. Trumpą ir H. Clinton pasisakė atitinkamai 50 ir 33 proc. apklaustųjų).

Prekyba Baltijos šalių biržose vakar buvo vangi, bendra apyvarta tesiekė 357,6 tūkst. eurų (OMXB
smuktelėjo 0,13 procento).

Kainos pokyčiu jau antrą dieną iš eilės išsiskyrė „Baltika“ (sudaryta sandorių už 24,6 tūkst. eurų, akcijos brango 8,16 proc.), nors, kaip jau buvome minėję, jokių svarbių naujienų apie šią įmonę pastaruoju metu nepasirodė.