Pritrauktos lėšos bus naudojamos refinansuoti prieš trejus metus išleistą 5 mln. eurų vertės obligacijų emisiją bei investuojamos į atsinaujinančios energetikos projektus ir tvaraus mobilumo verslo plėtrą, teigiama „Modus Group“ pranešime.

Naujos obligacijų emisijos platinimas numatytas dviem etapais, pirmuoju trijų savaičių trukmės etapu tikimasi pritraukti 5 mln. eurų. Trejų metų trukmės skolos vertybinių popierių siūloma įsigyti privatiems ir instituciniams investuotojams, kuriems bus mokamos 5 proc. siekiančios metinės palūkanos.

„Pirmoji vieša obligacijų emisija parodė, kad privatiems ir instituciniams investuotojams tai yra patraukli priemonė netiesiogiai prisidėti prie atsinaujinančių išteklių energetikos plėtros regione ir gauti tvarią investicinę grąžą. Dalis antrąja emisija pritrauktų lėšų bus skirta pirmosios emisijos refinansavimui, jas taip pat nukreipsime į prioritetines mūsų įmonių grupės veiklos sritis, kurios kuria vertę ne tik verslui, bet ir visai visuomenei“, – pranešime sakė „Modus Group“ finansų vadovė Erika Zakarauskienė.

Obligacijas platina Šiaulių bankas, o emisijos teisiniais klausimais grupę, kaip ir pirmosios emisijos metu, konsultuoja advokatų kontora „Sorainen ir partneriai“. Kaip ir pirmosios emisijos atveju, naujai išleistos įmonių grupės obligacijos bus įtrauktos į „Nasdaq Vilnius“ administruojamą alternatyviąją vertybinių popierių rinką „First North“.

Pirmoji vieša 5 mln. eurų vertės „Modus Group“ obligacijų emisija išplatinta 2017 metais. Obligacijų lėšos buvo skirtos atsinaujinančių išteklių energetikos projektų Lenkijoje įgyvendinimui. Investicijoms į energetikos sektorių pritraukti įmonių grupė taip pat yra įkūrusi investicinius fondus, skirtus informuotiesiems investuotojams.

2019 metais žaliosios energetikos projektams ir mobilumo verslui teko 99 proc. visų grupės investicijų. Iš viso į atsinaujinančios energetikos projektus Europoje įmonių grupė investavo beveik 136 mln. eurų. Grupei priklausančiam tvaraus mobilumo verslui teko daugiau kaip 21 mln. eurų investicijų.

„Modus Group“ konsoliduotos neaudituotos pardavimo pajamos šių metų pirmąjį pusmetį siekė 181,517 mln. eurų – 19,78 proc. mažiau nei pernai sausį-birželį (226,272 mln. eurų). Konsoliduotas neaudituotas grynasis pelnas palyginamuoju laikotarpiu augo 63,76 proc. iki 48,439 mln. eurų (29,580 mln. eurų).

Grupė daugiausiai veikia atsinaujinančios energetikos („Green Genius“), mobilumo paslaugų („CityBee”) ir automobilių prekybos srityse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)