Šią tendenciją palaikė mažėjantis pesimizmas dėl Didžiosios Britanijos, šalies centriniam bankui kalbant apie ekonomikos skatinimą.

Taip pat šią savaitę startavo antrojo ketvirčio rezultatų skelbimas, aliuminio bendrovei „Alcoa“ (+5,42%) išplatinant pranešimą apie prognozes viršijusius pardavimus.

Taip pat antradienį buvo paskelbta, kad JAV didmeninės prekybos apimtys gegužės mėnesį išaugo 0,1 proc., kai buvo prognozuojamas 0,2 proc. augimas, o buvusi reikšmė siekė 0,7 proc. Šiandien paaiškės kaip pasikeitė euro zonos metinės pramonės produkcijos apimtys (prognozė +1,3 proc.; buvusi reikšmė 2,0 proc.).

Valiutų rinkos

Vakar dieną buvo paskelbta, kad mėnesinis Vokietijos infliacijos lygis kaip ir prognozuota išliko nepakitęs ties 0,1 proc., o metinė infliacijos išliko ties 0,3 proc. riba. Antradienį EUR/USD valiutų santykis nežymiai pakilo iki 1,1061 ribos, o šiandien ryte pastarojo vertė ieško krypties ties 1,1058 lygiu (10:00 val.).

Baltijos vertybinių popierių rinka

Antradienį į pirmąją vietą pagal dienos aktyvumą išsiveržė Talino biržoje kotiruojama „Olympic Entertainment Group“, investuotojams pozicijoje perleidžiant akcijų už daugiau nei 1,09 mln. eurų, akcijos kainai pakylant +0,51 proc. iki 1,98 euro.

Vakar dieną investuotojai pirkdami šios bendrovės akcijas įgijo teisę į numatomus 0,1 euro/vnt. dividendus, o šiandien perkantieji šios teisės neturės.

Taip pat vakar prieš prekybos sesiją bendrovė paskelbė, kad per antrąjį šių metų ketvirtį pardavimų apimtys išaugo 11,2 proc., o pardavimai per pirmąjį šių metų pusmetį šoktelėjo 13,4 proc., lyginant su 2015 metais.

Vilniaus biržoje didesnis aktyvumas jautėsi prekyba „Klaipėdos nafta“ akcijomis, kainai traukiantis 1,16 proc. iki 0,596 euro/vnt., su 196,6 tūkst. eurų apyvarta. Vakar bendrovė išplatino pranešimą, kad dalyvaudama ES projektuose pretenduoja įsisavinti 4,0 mn. eurų paramos, kuri bus skiriama suskystintų gamtinių dujų bunkeriavimo tinklo plėtojimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)