Trečiadienį ji susitiko su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu (Robertu Laithaizeriu), kad aptartų atviresnės prekybos tarp Jungtinių Valstijų ir Europos bloko sąlygas. Tačiau Komisijos narė pažymėjo, jog galutinis terminas, kada turi būti pasiektas susitarimas, nėra nustatytas.

Liepos mėnesį D. Trumpas ir Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) sutarė nenustatyti jokių naujų muitų, kol vyksta derybos dėl prekybos.

ES anksčiau šiais metais jau ėmėsi atsakomųjų priemonių dėl didelių ir „visiškai nepagrįstų“ importo muitų, kuriuos D. Trumpas nustatė plienui ir aliuminiui, ir padarys tą patį, jeigu JAV prezidentas įves muitus automobiliams, pareiškė C. Malmstrom.

„Jeigu Jungtinės Valstijos ES automobiliams nustatys [importo] muitus, ES yra parengusi atsakomųjų muitų sąrašą“, – pareiškė ji reporteriams po susitikimo su R. Lighthizeriu.

Komisijos atstovė taip pat pažymėjo, kad per šiuo metu vykstančias derybas su Jungtinėmis Valstijomis siekiama stiprinti bendradarbiavimą reguliavimo lygmeniu, kad būtų galima supaprastinti prekybą sojos pupelėmis, vaistais, medicinos įranga ir kitomis prekėmis.

„Su amerikiečiais realiai dėl nieko nesiderame. Kalbamės apie tai, kaip palengvinti reguliavimo standartų įgyvendinimą“, – pareiškė ji.

C. Malmstrom taip pat pabrėžė, kad žemės ūkis į prekybos derybas nebus įtrauktas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)