Šalies ekonomistai tokį sprendimą vadina logišku, atsižvelgus į infliacijos mažėjimo perspektyvas bei ekonomikos lėtėjimo rizikas, skelbia Lenkijos radijas.

„Taryba tikriausiai atsižvelgė į du veiksnius. Pirmiausia tai, kad naujausi infliacijos duomenys mažesni nei rinkos lūkesčiai, rodo, kad kainų metinis augimas gali pradėti lėtėti. Antra, žinoma, tai ekonomikos raidos duomenys – stebimas akivaizdus pramonės gamybos, statybos ir mažmeninės prekybos sektorių sulėtėjimas“, – visuomeniniam transliuotojui sakė banko „Pocztowy“ vyriausioji ekonomistė Monika Kurtek.

Jos manymu, centrinis bankas bazinių palūkanų nekeis ir per artimiausius posėdžius.

Pastarąjį kartą bazinių palūjanų normos Lenkijoje buvo pakoreguotos praėjusių metų rugsėjo pradžioje – kilstelėtos 0,25 procentinio punkto, ir tai buvo vienuoliktas iš eilės jų didinimas.

Metų infliacija Lenkijoje lapkritį siekė 17,5 procento.

Šalies centrinio banko vadovas Adamas Glapinskis gruodį pareiškė, kad Lenkija išvengs ekonominės recesijos, o metinė infliacija „sistemingai ir sparčiai mažėti pradės“ nuo pirmojo ketvirčio pabaigos ir iki 2023-ųjų pabaigos turėtų nukristi žemiau 10 proc. ribos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją