„Įvyko neteisėta prieiga prie tam tikro turto“, – pažymėjo FTX generalinis direktorius Johnas Ray'as, skelbiama bendrovės konsultanto Ryne'o Millerio pranešime.

FTX pareigūnai nedetalizavo neteisėtų operacijų, tačiau kriptovaliutų analizės įmonė „Elliptic“ šeštadienį paskelbtame pranešime teigiama, kad „įtariama, jog buvo pavogta 477 mln. JAV dolerių.“

Daugiau nei „663 mln. JAV dolerių įvairiais žetonais“ iš FTX piniginių buvo pervesta praėjus vos 24 valandoms, kai buvo iškelta bankroto byla, pažymėjo „Elliptic“, o skirtumą „manoma, pati FTX perkėlė į saugią saugyklą“.

FTX US ir „FTX.com“ „toliau deda visas pastangas, kad apsaugotų visą turtą, kad ir kur jis būtų“, – pranešime teigė J. Ray'as.

Pranešimas paskelbtas praėjus dienai po to, kai FTX pateikė prašymą dėl bankroto.

Įmonės žlugimas sukrėtė palyginti jauną sektorių. Kitų kriptovaliutų vertė krito, o vyriausybės reguliavimo institucijos ėmė analizuoti padėtį.

Be to, atsistatydino platformos vadovas, 30-metis Samas Bankmanas-Friedas, kažkada laikytas žvaigžde kriptovaliutų pasaulyje.

Dar prieš 10 dienų FTX buvo laikoma antra pagal dydį pasaulyje kriptovaliutų platforma, kurios vertė vienu metu siekė 32 mlrd. JAV dolerių.

FTX bėdos pirmą kartą išryškėjo spaudoje pasirodžius pranešimams, kad jos prekybos namai „Alameda Research“ dalyvavo rizikingame finansiniame susitarime su „FTX.com“, kuris, regi, buvo susijusi su rimtais interesų konfliktais.

Žiniasklaidos priemonės pranešė, kad FTX vadovai žinojo, jog platforma naudoja milijardus klientų lėšų paremti „Alameda Research“.

Be to, didžiausia pasaulyje kriptovaliutų birža „Binance“ antradienį pareiškė ketinanti įsigyti „FTX.com“, tačiau vos po dienos atsisakė perėmimo.

FTX atvejį tiria ir JAV vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC), ir Niujorko valstijos teisingumo departamentas, rašo „The New York Times“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją