Juanis pabrango euro atžvilgiu rinkoms tikintis dar vieno 0,25 proc. Kinijos palūkanų didinimo birželį. Euras vakar pabrango dolerio atžvilgiu 0,46 proc. – 1,4413 dolerio už eurą.

Šiandien vyks Europos Sąjungos finansų ministrų susitikimas, tačiau tik sekančią savaitę vyksiančiame galime tikėtis žinių apie sprendimą dėl Graikijos paramos plano įgyvendinimo detalių.

Šiandien dėmesio sulauks skelbiami D. Britanijos gegužės infliacijos duomenys (11:30). Svarbūs bus mažmeninės prekybos (15:30) skaičiai. Tikimasi, kad mažmeninės prekybos mastas gegužę smuko 0,5 proc., palyginti su prieš tai buvusiu mėnesiu. Taip pat JAV paskelbs balandžio verslo atsargų pokytį. Manoma, kad atsargos didėjo 0,9 procento.

Vilniuje akcijų kainos krito vėl, Taline ir Rygoje kilo

Pirmadienį pirmąją prekybos sesijos dalį akcijų kainos svyravo nedaug, tačiau po to ypač suaktyvėjo kai kurių bendrovių akcijų pardavėjai, todėl indeksas OMXV per 2 paskutines prekybos sesijos valandas neteko net 1,2 proc. savo vertės. Brango 3 kartus mažiau akcijų negu kilo, o didžiausią įtaką indekso vertės smukimui (poveikis -3,89 punkto) turėjo 5,9 proc. pigusios LESTO akcijos, kurias aktyviai pardavinėjo per užsienio tarpininką veikiantys rinkos dalyviai. Tuo tarpu Talino biržos indekso OMXT vertė vakar padidėjo 0,4 proc., o Rygos OMXR – pašoko net 1,4 procento. Apskritai rinkos likvidumas išlieka nedidelis, nors investuotojų aktyvumas Taline pastaruoju metu yra šiek tiek išaugęs. Savaitės pradžia paprastai būna lėtesnė, todėl lauktume, kad ateinančiomis dienomis aktyvumas bei apyvarta padidės, o akcijų kainos, jei pozityvios nuotaikos pasaulyje išsilaikys dar kurį laiką, turėtų paūgėti ne tik Baltijos rinkose bendrai, bet ir atskirai Vilniaus biržoje.