„Šiandien gavome pranešimą, esą mes pažeidėme tarpininkaujančių bendrovių veiklos kontrolės taisykles, dėl mūsų bendrovės veiksmų pradėtas tyrimas“, - teigiama dokumente.

„CITIC Securities“ žadėjo maksimaliai bendradarbiauti su tyrėjais, praneša „The Wall Street Journal“.

Tai ne pirmas bendrovės operacijų patikrinimas. Šių metų rugpjūtį keturi „CITIC Securities“ darbuotojai pripažino vykdę machinacijas akcijų biržoje asmeninio praturtėjimo tikslais. Tarp jų buvo du bendrovės vykdomosios tarybos nariai, Xu Gang ir Liu Vei.

Tyrime figūruojantis žurnalistas Wang Xiaolu taip pat prisipažino skleidęs melagingą informaciją, susijusią su vertybiniais popieriais ir ateities sandoriais. Žurnalistas pripažino, kad „gandais pagrįsti pranešimai ir jo paties subjektyvūs vertinimai sukėlė paniką ir chaosą biržoje, smarkiai nusmukdė pasitikėjimą rinkoje ir padarė rimtų nuostolių“.

Byloje figūruoja ir Kinijos valstybinio vertybinių popierių kontrolės komiteto pareigūnas Liu Shufan. Jis sutiko su kaltinimais dėl korupcijos, dokumentų klastojimo, viešai neskelbtinos informacijos panaudojimo asmeninio praturtėjimo tikslais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją