Tiesa, pusė šios apyvartos buvo sudaryta tiesioginiais sandoriais. Labiausiai brango „Klaipėdos baldų“ akcijos – 7,5 proc. Taip pat labiau brango „Agrowill Group“ ir „City Service“ akcijos – 2,22 ir 1,58 proc. Labiausiai pigo „Panevėžio statybos tresto“ akcijos – 1,56 proc. Aktyviausiai prekiauta „Linas Agro Group“ akcijomis, kurių perleista už 243 tūkst. eurų, o šių akcijų kaina smuko 0,62 proc. Taip pat aktyviau prekiauta „Aprangos“ ir „Invaldos“ akcijomis, kurių perleista už 73,6 ir 34,7 tūkst. eurų.

Estijoje Talino akcijų biržos indeksas išaugo 0,49 proc., o akcijų perleista už 284,5 tūkst. eurų. Tiesioginių sandorių nebuvo sudaryta. Aktyviausiai prekiauta „Tallinna Vesi“ akcijomis, kurių perleista už 110 tūkst. eurų, o akcijų kaina liko nepakitusi. Tradiciškai aktyviau prekiauta „Tallink Grupp“ ir „Silvano Fashion Group“ akcijomis. Labiausiai pigo „Merko Ehitus“ akcijos – 1,64 proc., o labiausiai brango „Arco vara“ akcijos – 2,95 proc.

Rygoje akcijų perleista vos už 21 tūkst. latų, o indekso reikšmė padidėjo 0,06 proc. Aktyviausiai prekiauta „SAF Technika“ akcijomis, kurių perleista už 9,8 tūkst. latų, o akcijų kaina sumažėjo 0,32 proc. Didžiausiu neigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Tosmares kugbuvetava“ akcijos – 7,6 proc. Labiausiai brango „Valmieras Stikla Skiedra“ ir „Latvijas kugnieciba“ akcijos – 2,74 ir 2,67 proc.

Šiandien „Panevėžio statybos trestas“ turėjo nuliūdinti investuotojus paskelbdamas, kad už praėjusius metus visai nemokės dividendų. Bendrovė jau kelerius metus iš eilės mokėdavo labai simbolinius dividendus (tam išleisdavo apie 1,1 mln. Lt), tad keista, kad šiais metais nuspręsta nutraukti šią tradiciją, atsižvelgiant į tai, kad grupės įmonių turima pinigų suma praėjusių metų pabaigoje sudarė daugiau nei 50 mln. Lt.

Tai dar kartą parodo, kad šiai įmonei smulkiųjų akcininkų interesai yra visai neįdomūs. Vakar vyriausybės posėdyje nuspręsta patvirtinti nutarimą dėl „Dividendų už valstybei nuosavybės teise priklausančias akcijas“ pakeitimo. Esminis pokytis tas, kad Vyriausybė gali nustatyti mažesnius reikalavimus dėl dividendų mokėjimo bendrovėms, įgyvendinančioms valstybei svarbius projektus.

Toks sprendimas rodo, kad veikiausiai tokios įmonės kaip „Visagino atominė elektrinė“ ar „Klaipėdos nafta“ gali būti atleidžiamos nuo dividendų mokėjimo artimiausiais metais, o tai, žinoma, smulkiesiems akcininkams vėl nėra džiugi naujiena.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją