Aktyviausiai prekiauta „Sanito“ akcijomis, kurių perleista už 62,1 tūkst. eurų, o akcijos pigo 4,19 proc. Taip pat aktyviau prekiauta Ūkio banko akcijomis, kurių apyvarta siekė 61,5 tūkst. eurų. Šios akcijos pigo 2,12 proc., o sandorių skaičius šiomis akcijomis buvo didžiausias Vilniaus biržoje ir siekė 116.

Labiausiai pigo „Rokiškio sūrio“ akcijos – 8,89 proc., kai įmonė paskelbė, jog turi indėlio sertifikatą „Snoro“ banke (plačiau apie tai įmonių naujienose). Iš likvidesnių pozicijų labiausiai brango Šiaulių banko akcijos – 2,07 proc., o šių akcijų perleista už 54,7 tūkst. eurų.

Talino akcijų biržoje aktyvumas taip pat nebuvo didelis, tad trečiadienį biržos apyvarta siekė 223,6 tūkst. eurų, o indeksas fiksavo 0,32 proc. neigiamą pokytį. Tiesa, pusė šios apyvartos pasiekta tiesioginiais sandoriais. Aktyviausiai prekiauta „Olympic Entertainment Group“ bei „Silvano Fashion Group“ vertybiniais popieriais, kurių atitinkamai perleista už 74,6 ir 74,5 tūkst. eurų.

„Olympic Entertainment Group“ akcijos brango 0,55 proc., o „Silvano Fashion Group“ teigiamas akcijų kainos pokytis sudarė 1,43 proc. Labiausiai brango „Baltika“ akcijos – 5,63 proc., o akcijų apyvarta siekė 6,7 tūkst. eurų. Labiausiai pigo „Premia Foods“ akcijos – 2,86 proc., o akcijų apyvarta siekė 7 tūkst. eurų.

Rygos akcijų biržos sumažėjo 1 proc. iki 372,61 punkto. Prekyba Rygos biržoje buvo ypač neaktyvi ir siekė 17,7 tūkst. latų. Aktyviausiai prekiauta „Grindeks“ akcijomis, kurių perleista už 5,7 tūkst. latų, o akcijos pigo 2,83 proc. Investuotojai visgi neigiamai sureagavo į šįryt įmonės paskelbtus III ketv. finansinius rezultatus (plačiau apie tai įmonių naujienose).

„SAF Technika“ vertybinių popierių apyvarta siekė 4,3 tūkst. eurų, o akcijos pigo 10 proc., nes šiandien investuotojai pirkę šias akcijas jau nebegaus dividendų. Labiausiai brango „Liepajas Metalurgs“ akcijos – 6,22 proc., tačiau akcijų perleista už simbolinę sumą. Labiausiai pigo „Daugavpils Lokomotivju remonta rupnica“ akcijos – 13,89 proc.

Paaiškėjo dar kelių įmonių sąsajos su banku „Snoras“.

Pranešta, kad „Panevėžio statybos trestas“, Įmonių grupė „Alita“ bei „Lietuvos Jūrų laivininkystė“ neturi lėšų nacionalizuotame banke, todėl joms tai didelės įtakos neturės. TEO LT taip pat pranešė, kad jos turtas banke „Snoras“ buvo minimalus ir siekė 187 tūkst. Lt, o tai yra netgi mažiau nei draudžiama pinigų suma, tad ženklesnės įtakos tai TEO LT neturės. Liūdniausios naujienos atėjo iš „Rokiškio sūrio“, kuris turi 15 mln. Lt indėlio sertifikatą, o tai yra ganėtinai ženkli suma šiai bendrovei ir veikiausiai labai neigiamai atsilieps kitų metų galimiems dividendams.Šiandien Latvijos vaistų gamintoja „Grindeks“ paskelbė III ketv. finansinius rezultatus. Bendrovės III ketv. pajamos siekė 16,2 mln. LVL ir buvo 9,5 proc. didesnis nei prieš metus. EBITDA šoktelėjo 16 proc. iki 2,8 mln. LVL, o grynasis pelnas išaugo 55,3 proc. Verta pastebėti, kad labai stipriai išaugo „Grindeks“ bendrasis pelningumas – jis praėjusį ketv. sudarė net 65,9 proc. Panašu, kad toks pelningumas atsirado iš to, kad bendrovė pardavė daugiau nuosavų vaistų.

Tačiau didelį nerimą kelia grynosios kitos veiklos sąnaudos, kurios praėjusį ketv. netikėtai buvo net 53 proc. didesnės, lyginant su praėjusių metų atitinkamu ketv. Šiuo metu akcijos rinkoje yra vertinamos 4,7 EV/EBITDA ir 5,6 P/E, o tai yra pakankamai patrauklus vertinimas.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją