Aktyviausiai prekiauta „Sanito“ akcijomis, kurių apyvarta siekė 85,5 tūkst. eurų, o akcijų kaina liko nepakitusi ir siekia 10,06 euro už vieną paprastąją akciją. Taip pat aktyviau prekiauta „TEO“ akcijomis, kurių apyvarta siekė 41,6 tūkst. eurų, o akcijos brango 0,49 proc. Labiausiai brango mažiau likvidžios įmonių grupės „Alita“ akcijos – 12,5 proc.

Taip pat ženkliau brango „Žemaitijos pieno“ akcijos – 4,84 proc., o akcijų apyvarta siekė 23,5 tūkst. eurų. Investuotojai teigiamai sureagavo į bendrovės valdybos pokyčius (plačiau apie įmonių naujienose). Labiausiai pigo „Vilniaus degtinės“ akcijos – 16,77 proc.

Talino akcijų biržos indeksas sumažėjo labiausiai tarp Baltijos biržų, šįkart – 0,73 proc. iki 577,54 punkto, o akcijų apyvarta siekė 431,4 tūkst. eurų. Pigusių bei brangusių akcijų skaičius buvo panašus. Labiausiai brango „Trigon Property Development“ akcijos – 7,14 proc., o šių akcijų perleista už 1,3 tūkst. eurų.

Taip pat labiau brango „Viisnurk“ bei „Ekspress Grupp“ akcijos, brangusios atitinkamai 5,1 ir 4,78 proc., o akcijų perleista atitinkamai už 0,4 ir 5,6 tūkst. eurų. Labiausiai pigo „Nordecon“ akcijos – 2,71 proc., o apyvarta buvo pakankamai didelė ir siekė 30,3 tūkst. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Silvano Fashion Group“ akcijomis. Šių akcijų apyvarta siekė 209,2 tūkst. eurų, o akcijos brango 1,23 proc. Didžiąją prekybos sesijos dalį „Silvano Fashion Group“ akcijos vienintelės Talino biržoje fiksavo teigiamą pokytį. Kitų akcijų apyvarta neperkopė 100 tūkst. eurų.

Rygos biržos indeksas padidėjo 0,11 proc. iki 386,75 punkto, o apyvarta siekė vos 26,8 tūkst. latų. Aktyviausia prekiauta „Rigas kugu buvetava“ akcijomis, kurių perleista už 12,2 tūkst. latų, o tai sudarė beveik pusę visos biržos apyvartos. Be to, šios akcijos brango 3,39 proc. Taip pat aktyviau prekiauta „Olainfarm“ akcijomis, kurių perleista už 6,2 tūkst. latų, o akcijos brango 4,86 proc. Didžiausiu akcijų kainos padidėjimu išsiskyrė „Kurzemes atslega 1“ akcijos, brangusios 17,94 proc., tačiau prekyba šiomis akcijomis buvo labai neaktyvi. Labiausiai pigo „Latvijas Balzams“ akcijos – 9,2 proc., tačiau akcijų perleista taip pat už simbolinę sumą.

Vakar „Žemaitijos pienas“ (ZMP1L) paskelbė apie pokyčius bendrovės valdyboje. Iš bendrovės valdybos narių pasitraukė Asta Gaubienė, o ją pakeitė Arūnas Šikšta, šiuo metu einantis generalinio direktoriaus pareigas „TEO“ bendrovėje.

Arūnas Šikšta yra pripažintas metų generaliniu direktoriumi Lietuvoje ir turi pakankamai daug svarbios patirties įmonių valdyme. Balandį prie įmonės taip pat prisijungė gerai žinomas Lietuvoje investicinės kompanijos vadovas Alvydas Žabolis. Tai yra labai aiškus ženklas iš bendrovės, kad ji stengiasi stiprinti specialistų komandą bei tapti atviresne ir skaidresne bendrove.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją