Pietų Korėja buvo vėliausiai prisijungusi šalis, stengiantis stabilizuoti rinkas, tuo tarpu Olandijos vyriausybė pritarė planui „mesti” 10 milijardų eurų (13,4 milijardų dolerių) į ING, šalies didžiausią valstybės saugomą banką.

"Daugybė pastarųjų pasaulinės politikos veiksmų sumažino bankininkystės sektoriaus įtampą", - teigė Kengo Suzuki, „Shinko Securities” valiutos strategas.

Yra tikimasi, kad beprecedentinės centrinių bankų taktikos kovoje su pasauline kreditų krize, pagaliau „atrakins” fondus nepelningiems bankams bei sumažins investuotojų baimę rizikuoti, teigė prekiautojai.

Euras pakilo 0,2 procento iki 136,62 jenos.

„Wall Street Journal” penktadienį pranešė, kad „JPMorgan Chase” suteikė trims JAV bankams milijardus dolerių trumpalaikių paskolų investuoti į Europos įstaigas, tai teikė vilčių, kad staigiai nukris LIBOR.

Euras pakilo 0,3 procento iki 1,3443 dolerio.

Australijos doleris pakilo JAV dolerio ir jenos atžvilgiu, tikintis, kad Australijos centrinis bankas nemažins bazinės palūkanų normos, kaip buvo manyta anksčiau.

Australijos doleris pakilo 0,6 procento iki 0,6946 JAV dolerio ir 0,5 procento iki 70,53 jenos.

Žemyn besileidžiančios labiausiai likvidžios pasaulinės valiutos – jena ir doleris, gali atgauti saugių valiutų pozicijas, finansų rinkoms išliekant silpnoms ir investuotojams pasitraukus iš rizikingų investicijų, teigė analitikai.

Doleris nukrito iki 101,63 jenos po niūrių JAV naujienų penktadienį, privertusių investuotojus susirūpinti, kad kreditų krizė žlugdo ekonomiką, net jei „Nikkei” akcijų vidurkis pakilo 1,4 procento.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją