Kaip antradienį pranešė šios šalies Prekybos departamentas, pernai deficitas išaugo iki 948,1 mlrd. dolerių ir buvo 103 mlrd. dolerių didesnis, palyginti su 2021 m. Departamentas pažymėjo, kad toks prieaugis buvo užfiksuotas dėl gerokai padidėjusių importo apimčių.

Tuo metu gruodį deficitas išaugo 6,4 mlrd. dolerių, iki 67,4 mlrd. dolerių. Departamento duomenimis, metų pabaigoje importas padidėjo iki 317,6 mlrd. dolerių, o eksportas sumenko iki 250,2 mlrd. dolerių.

Kalbėdamas apie prekybos deficitą su Kinija, departamentas nurodė, kad praėjusiais metais jo apimtys padidėjo 29,4 mlrd. dolerių, iki 382,9 mlrd. dolerių.

Analitikų teigimu, 2022-aisiais prekyba buvo vienas iš veiksnių, dariusių įtaką JAV bendrojo vidaus produkto (BVP) svyravimams – metų pradžioje buvo fiksuojami prastesni, o vėliau jau sustiprėję augimo rodikliai.

Ekonominių tyrimų bendrovės „High Frequency Economics“ analitikė Rubeela Farooqi pažymėjo, kad šalies prekybos srautai pernai sumenko dėl pakitusių paklausos tendencijų ir susilpnėjusio pasaulinės ekonomikos augimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją