„JPMorgan Chase & Co“ nupirko Vašingtono „Mutual Inc“ turto už 1,9 milijardo dolerių tuomet, kai stambiausi JAV taupymo ir paskolų bankai jau buvo uždaryti.

Šis paskutinis sandoris per kelias pastarasias savaites, išjudino finansų sektorių, taip parodydamas, kokia yra nestabili bankų industrija ir kodėl finansinės pagalbos plano susitarimo suma yra tokia didžiulė.

JAV doleris nukrito jenos ir Šveicarijos franko atžvilgiu. Šios dvi valiutos išliko pastovios.

"Mes turėjome tiksliai nustatyti dolerio silpnumą finansinės pagalbos plane ir naktį vis dar nebuvo jokio postūmio. Iš tiesų atrodo, kad tai žlunga", teigė Janas Lambregtas, „Rabobank Global Financial Markets“ Azijos tyrimų vadovas Honkonge.

"Kongresas nelabai nori pritarti planui – niekas ištikrųjų nenori plano, bet alternatyva yra pernelyg bloga, kad ją svarstytume."

Euras pakilo 0,3 procento iki 1,4660 dolerio.

Dalaso Federalinio banko prezidentas Richardas Fisheris teigė, kad ketvirtadienį akcijų kainų kritimo pavojus iššaukė aukštesnės bazinės palūkanų normos poreikį ir tai turi būti aptarta neatidėliojant.

R. Fisherio komentarai pasirodė po ketvirtadienio pranešimų, kuriuose buvo nusakytas niūrus JAV būsto ir darbo rinkų vaizdas, formuodamas rinkų dalyvių nuomonę, kad net stambaus banko išgelbėjimas nepadės išvengti nuosmukio.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją