Euru ryte prekiauta po 1,1771 JAV dolerio už eurą, palyginti su 1,1764 JAV dolerio, praėjusios prekybos sesijos pabaigoje.

Bendrosios Europos valiutos vertė jenos atžvilgiu siekė 124,86 jenos už eurą, palyginti su 124,64 jenos ankstesnės prekybos pabaigoje.

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu antradienį yra 106,06 jenos, palyginti su 105,95 jenos išvakarėse.

Indeksas „ICE US Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu (euro, Šveicarijos franko, jenos, Kanados dolerio, svaro ir Švedijos kronos), antradienį jau ūgtelėjo 0,18 procento.

JAV dolerio indeksas ir toliau stiprėja po didžiausio mėnesinio nuosmukio per pastaruosius dešimt metų. Visgi augančio ekonominio ir politinio neapibrėžtumo derinys vykstant COVID-19 pandemijai ir artėjant JAV prezidento rinkimams, numatytiems lapkritį, gali kelti „griūties riziką“, paprastai būdingą besiformuojančių rinkų valiutoms, teigė „Standard Bank“ analitikas Steve‘as Barrow (Stivas Barou), kurį pacitavo „MarketWatch“.

Jis pažymėjo, kad JAV ekonominio neapibrėžtumo indeksas šoktelėjo iki likusio pasaulio lygio, nors iki pandemijos jis buvo gerokai žemesnis.

Pasak analitiko, sumažėjusios palūkanų normos ir kitos JAV federalinio rezervo sistemos (FRS) pinigų politikos švelninimo priemonės, taip pat iždo obligacijų pajamingumo kritimas iki beveik rekordiškai žemiausių rodiklių smarkiai sumažino JAV dolerio prieaugį kitų dviejų „saugių“ valiutų atžvilgiu.

Svaru antradienį prekiaujama po 1,3071 JAV dolerio už svarą, palyginti su 1,3074 JAV dolerio išvakarėse. Euro atžvilgiu svaro kursas siekia po 1,1106 euro už svarą, palyginti su 1,1166 euro pirmadienį prekybos sesijos pabaigoje.

Australijos doleris JAV dolerio atžvilgiu pabrango 0,1 proc. ir kainavo po 0,7129 JAV dolerio už Australijos dolerį. Australijos centrinis bankas, kaip ir tikėtasi, išlaikė savo rekordiškai žemą bazinę palūkanų normą nepakeistą 0,25 proc. lygyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)