Teigiamos įtakos rinkos dalyvių nuotaikoms turėjo savaitinis bedarbių paraiškų pokytis, kuris toliau rodo JAV darbo rinkos gerėjimo tendencijas. Pirmą kartą paraišką bedarbio išmokai gauti pateikusių gyventojų skaičius praėjusią savaitę sumažėjo 5 tūkst. iki 305 tūkstančių. Vakar paskelbti galutiniai JAV ir D. Britanijos 2 ketvirčio BVP duomenys. JAV ekonomika 2-ąjį metų ketvirtį, palyginti su pirmuoju, augo 2,5 proc., o D. Britanijos 0,7 procento. Tokių rezultatų laukta, todėl didesnės investuotojų reak! cijos į galutinius BVP duomenis nebuvo. Azijos rinkose šįryt (8 val. 50 min. Lietuvos laiku) NIKKEI smunka 0,7 proc., HANG SENG kyla 0,1 procento. Iš šiandien skelbiamų makroekonomikos rodiklių daugiausiai dėmesio gali sulaukti JAV Mičigano universiteto pasitikėjimo rodiklis. Jis rodo, kaip vartotojai pasitiki šalies ekonomika, o apskaičiuojamas juos apklausiant. Respondentų prašoma įvertinti savo finansinę padėtį, šalies ekonomikos būklę ir prognozuoti ekonomikos perspektyvas. Šiek tiek kilstelėjusios paskolų palūkanos gali būti neigiamas veiksnys rodikliui, tačiau mažėjantis nedarbo lygis JAV gali pagerinti vartotojų nuotaikas. Apibendrinant, prognozuojama, kad Mičigano universiteto pasitikėjimo rodiklis padidės nuo 76,8 iki 78 punktų.

Baltijos šalių rinkose OMXV indekso reikšmė didėjo 0,3 proc. ir pakilo į 5 metų aukštumas. Taline brango 4, pigo 3 bendrovių akcijos, o indeksas smuktelėjo vos 0,1 procento. Vakarykštė prekybos sesijos žvaigžde galima įvardinti pastatų priežiūros bendrovę „City Service“. Per biržą paskelbta, kad „City Service“ grupė plečiasi į Ispaniją - įsigijo 100 proc. pastatų priežiūros sektoriuje veikiančios „Aldesa Servicios y Mantenimiento S.A.“ akcijų. Bendra investicijos suma siekia 7,345 mln. eurų, o įsigyjama bendrovė aptarnauja virš 4,8 mln. kv. m. pastatų ploto. Prognozuojama, kad įmonės apyvarta 2013 metais sudarys 49 mln. eurų, EBITDA sieks 1,9 mln. eurų. Investuotojai itin palankiai įvertino bendrovės plėtros faktą ir pakėlė akcijų kainą net 3,76 proc. iki 1,93 euro, apyvarta siekė 147 tūkst. eurų (135 sandoriai) ir buvo didžiausia iš visų Vilniaus biržoje kotiruojamų bendrovių. Tuo tarpu į rinką grį! žus stambiam pardavėjui ir padidinus Šiaulių banko akcijų pasiūlą, kaina mažėjo jau trečią prekybos sesiją iš eilės (-1,12 proc., 39 tūkst. eurų apyvarta). Talino biržoje po 30 sandorių sudaryta „Olympic Entertainment Group“ (+0,51 proc.) ir „Tallink Grupp“ (+0,64 proc.) vertybiniais popieriais , apyvartos buvo atitinkamai 507 tūkst. eurų ir 76 tūkst. eurų. OEG apyvartą padidino 451 tūkst. eurų tiesioginis sandoris.

Žvelgiant į artimiausias prekybos sesijas, tikimės, kad investuotojai toliau išliks susidomėję „City Service“ ir energetikų akcijomis. Taip pat daugiau dėmesio negu įprastai sulauks antradienį skelbiami „Aprangos“ rugsėjo mėnesio pardavimo rezultatai – bus galima įvertinti, kokią įtaką veiklai turėjo „H&M“ atėjimas į rinką.