Lūkesčius gerokai pranoko „Twitter“ (+15,64 proc.), „Hasbro“ (+14,23 proc.), „Lockheed Martin“ (+5,66 proc.) ir keleto kitų bendrovių rezultatai. Kol kas apie 80 proc. rezultatus paskelbusių „S&P 500“ indekso bendrovių finansiniai rodikliai buvo geresni, negu prognozuota. Kovą naujų namų pardavimai JAV gerokai viršijo prognozę (fiksuotas 4,5 proc. augimas, tikėtasi 2,7 proc. nuosmukio).

Paskelbtas pirminis įvertis rodo, kad balandį euro zonos vartotojų pasitikėjimo rodiklis smuktelėjo daugiau negu prognozuota. JAV doleris euro atžvilgiu pabrango 0,27 proc. (iki 1,123 dolerio už eurą).

Investuotojai Baltijos šalių biržose lūkuriavo bendrovių ketvirčio rezultatų. Aktyviausiai vakar prekiauta Šiaulių banko akcijomis – sudaryti 69 sandoriai už 143,5 tūkst. eurų, kaina nukrito 1,33 proc. (iki 0,444 euro už akciją).

Smuktelėjo ir kito banko – „LHV Group“ akcijų kaina (-1,37 proc., apyvarta 10,1 tūkst. eurų). 100 tūkst. eurų apyvartą be Šiaulių banko dar viršijo Latvijos farmacininkės „Grindeks“ ir „Olainfarm“, bet jų akcijų kainos nepakito. „Nordecon“ (+3,13 proc.) pranešė apie apie su Estijos kelių administracija sudarytą sutartį dėl 11,6 mln., eurų vertės aplinkkelio statybos. OMXB indekso vertė vakar sumažėjo 0,17 proc., bendra trijų biržų apyvarta siekė 901,9 tūkst. eurų.

Rytoj pirmojo ketvirčio rezultatus skelbs „Telia Lietuva“, poryt – „Apranga“ ir „Tallinna Vesi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)