Investuotojai tikisi, kad ECB vienaip ar kitaip pradės vykdyti euro zonos ekonomikos skatinimą, o tai tik paskatins teigiamą akcijų rinkų kilimą. Indeksai Euro Stoxx 50 ir DAX nuo paskutinio ECB posėdžio jau yra fiksavę atitinkamai 1,29 proc. ir 3,45 proc. teigiamus vertės pokyčius. Ketvirtadienį JAV akcijų rinkose buvo jaučiamas optimizmas. Didieji šalies indeksai S&P 500 ir Dow Jones Indus. Avg. padidėjo 0,54 proc. ir 0,39 proc. Paskelbtas antrasis JAV pirmojo ketvirčio BVP įvertinimas kiek nuvylė investuotojus sumažėdamas nuo praeito laikotarpio buvusio 0,1 proc. augimo iki -1,0 proc. smukimo. Investuotojų nuotaikas kiek atsvėrė paskelbtas savaitinis bedarbių paraiškų skaičius, kuris nuo praėjusios savaitės sumažėjo 8,2 proc. nuo 327 tūkst. iki 300 tūkst. Šiandien investuotojų dėmesys kryps į JAV, kur bus skelbiamas Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksas. Apžvalgininkų duomenimis, šis makroekonominis rodiklis turėtų išaugti, o tai, tikėtina, turėtų į JAV akcijų rinkas įnešti papildomo optimizmo.

Valiutų rinkos

Per vakar dieną EUR/USD valiutų kursas išaugo 0,13 proc. iki 1,3610 lygio. Pagrindinė priežastis, lėmusi tokį pokytį – paskelbti kiek blogesni JAV makroekonominiai duomenys. Iš EUR/USD kurso ir grynosios EUR spekuliacinės pozicijos galima matyti, kad dauguma investuotojų įžvelgia dar didesnį EUR/USD valiutų kurso sumažėjimą. Todėl, tikėtina, kad pagrindinių valiutų kursas neįgaus pastovaus stabilumo iki kitos savaitės ketvirtadienio – artimiausio ECB posėdžio. Šiuo metu EUR/USD santykis dar nežymiai sumažėjo nuo vakar buvusio lygio ir svyruoja ties 1,3600 riba. Šiandien valiutų kursas gali kiek aktyviau reaguoti į JAV skelbiamus makroekonominius duomenis ir, tikėtina, JAV dolerio naudai.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar dieną prekyba Baltijos akcijų rinkose nevyko, tačiau bendrovės skelbė esminius įvykius. „Premia Foods“ akcininkai balsavimo metu patvirtino, kad bus paskirstyti dividendai už 2013 metus, akcininkams mokant 0,01 euro už akciją. Tuo tarpu „Grindeks“ paskelbė, kad sandorio suma už „HBM Pharma“ (Slovakija) akcijų įsigijimą siekia 13.1 mln. eurų. Įmonė jau yra sumokėjusi 11.67 mln. eurų. Sandorį planuojama pabaigti dar šiais metais. Šiandien yra paskutinė diena kada listinguojamos bendrovės turi paskelbti I ketvirčio rezultatus. Investuotojai labiausiai laukia „Linas Agro Group“, „City Service“, „Panevėžio statybos tresto“, pieno perdirbimo ir kitų bendrovių rezultatų, tad šios žinios turėtų išjudinti investuotojus įgyti ar parduoti įmonių akcijų, taip perskirstant savo finansinius portfelius.