Ketvirtadienį paskelbta, kad savaitinis JAV bedarbių paraiškų skaičius kilstelėjo iki 302 tūkst., tačiau per praėjusias keturias savaites bedarbių pateiktų paraiškų vidurkis nukrito iki 297 tūkst., arba 2006 m. balandžio mėn. lygio. Be to, JAV Darbo departamentas pranešė, kad per šių metų antrą ketvirtį darbdavių išlaidos darbuotojams, į kurias įeina ir darbo užmokestis, augo viršydamos lūkesčius (+0,7 proc.). Šiandien rinkos dalyviai su nekantrumu laukia svarbiausių JAV darbo rinkos rodiklių. ADP tyrimų institutas trečiadienį paskelbė, kad naujų darbo vietų sukurta 218 tūkst., o prognozės oficialiajai statistikai kiek aukštesnės (230 tūkst.). Nedarbo lygis, tikimasi, išliks toks pat kaip ir praėjusį mėnesį – 6,1 proc., užimtumui ir toliau artėjant prie FED ilguoju lai! kotarpiu prognozuojamos ribos. Gerėjantys darbo rinkos rodikliai neabejotinai didina investuotojų susirūpinimą, kad FED palūkanų normas kels anksčiau negu buvo iki šiol planuota.

Investuotojų nuotaikoms neigiamos įtakos turėjo ir šią savaitę apogėjų pasiekusi ilgametė Argentinos ir jos kreditorių kova dėl 2002 m. neišpirktų šalies obligacijų apmokėjimo, gresianti Argentinai antru per 12 metų bankrotu. Neliko nepastebėtas ir faktas, kad Europos Sąjungos sankcijos svarbiausiems Rusijos ekonomikos sektoriams galutinai patvirtintos ir pradedamos taikyti jau šiandien. Šių įvykių kontekste visi pagrindiniai JAV indeksai vakar taip pat smuko (DOW JONES -1,73 proc., SP 500 -1,84 proc., NASDAQ -2,01 proc.). Tačiau JAV doleris vis dar išlaiko stiprėjimo pagrindinių valiutų atžvilgiu kryptį (EUR/USD krito iki 1,3379 JAV dolerio už 1 eurą).

Baltijos šalių biržų indekso OMXB vertė ketvirtadienį smuktelėjo 0,29 procento. Aktyviausiai prekiauta „Olympic Entertainment Group“ (-1,01 proc.), „Aprangos“ (+1,10 proc.) ir Šiaulių banko (-0,32 proc.) akcijomis. Bendra apyvarta atitiko liepos mėnesio vidutinę. „Apranga“ prekybos sesijos pradžioje paskelbė pusmečio veiklos rezultatus: pajamos išaugo 9,7 proc. iki 221,5 mln. litų, o grynasis pelnas padidėjo 4,4 proc. ir sudarė 14,04 mln. litų. Tačiau vien tik antrojo ketvirčio pelnas, lyginant su antruoju praėjusių metų ketvirčiu, smuko 9,1 procento. Vis dėlto įmonės vadovas R. Perveneckas rezultatus įvertino gerai, pažymėdamas, kad pirmojo pusmečio pelnas pranoko lūkesčius, o rezultatus koregavo oro sąlygos. Šiandien „Apranga“ turėtų paskelbti liepos mėnesio pardavimo duomenis. Liepos mėnesio  pardavimo duomenis taip pat planuoja pranešti Estijos „Baltika“, o pusmečio veiklos rezultatus paskelbti „Roki! škio sūris“ ir „Vilniaus baldai“, Žvelgiant bendrai, pasaulyje išryškėjusios akcijų išpardavimo tendencijos šiandien gali persimesti ir į Baltijos šalių biržas.