Po to, kai „Fitch“ Ispanijai sumažino skolinimosi reitingą, nuo jos nusprendė neatsilikti ir kita reitingų agentūra – „Moody‘s“, kuri trečiadienio vakarą taip pat trimis pakopomis nurėžė šalies reitingą – iki Baa3. Priežastys dėl kurių buvo mažinamas reitingas tos pačios – išorinės finansinės pagalbos Ispanijai suteikimas bei tikimybė, kad šaliai gali dar kartą tekti prašyti papildomos paskolos. Ta pati agentūra sumažino ir Kipro obligacijų reitingą nuo Ba1 iki Ba3. To priežastimi buvo tikimybė, kad Graikijai gali tekti palikti euro zoną.

Akcijų rinkos trečiadienį teigiamų ženklų nerodė, investuotojai buvo atsargūs dėl situacijos Europoje (ypač dėl savaitgalį vyksiančių rinkimų Graikijoje bei artėjančio Italijos obligacijų aukciono). Ketvirtadienio prognozės atsigavimo nežada, akcijos turėtų toliau kristi. Akcijų smukimą skatina ir mažinami reitingai bei prasti JAV mažmeninės prekybos duomenys. Gegužę JAV mažmeninės prekybos mastas sumažėjo 0,2 proc., palyginti su prieš tai buvusiu mėnesiu. JAV „Dow Jones“ indeksas nukrito 0,62 proc., o NASDAQ smuko net 0,86 procento. Azijos biržos šįryt seka vakar vyravusia kryptimi ir toliau krenta.

Savaitės vidurys pokyčių š Baltijos šalių biržas neatnešė – pasyvioje rinkoje labiau aktyvūs buvo akcijų pardavėjai ko pasekmėje visi pagrindiniai indeksai judėjo žemyn: OMXV ir OMXT atitinkamai 0,36 proc. ir 0,39 proc., o OMXBB – 0,69 procento. TEO LT akcijos išlaikė lyderio vaidmenį – jų sandorių apyvarta siekė beveik pusę visos bendros apyvartos, kaina nesikeitė ir buvo lygi 0,637 euro. Taline kiek aktyviau prekiauta 0,65 proc. atpigusiomis „Tallink Grupp“ akcijomis. Seimus priėmus Elektros energetikos sistemos integracijos į Europos elektros energetikos sistemas įstatymą, LITGRID akcijų kaina pašoko net 8,42 proc. ir sugrįžo į lygmenį, kuris buvo balandžio mėnesį prieš paskelbiant valdybos siūlymą dėl dividendų išmokėjimo. Žvelgiant į šiandienos prekybos sesiją pokyčių tikėtis gana sunku – rinka išliks sekli, o akcijų kainų pokyčiai bus be bendros krypties.