Savaitgalį A. Merkel ir Prancūzijos prezidentas F. Hollande nesutarė dėl terminų, kada reikėtų pradėti vykdyti centralizuotą ES bankų priežiūrą. Rinkos dalyviai savo ruožtu nekantriai laukia ES sprendimų. Ispanija vis atidėlioja kreiptis į ECB dėl jos trumpo laikotarpio obligacijų supirkimo, o Graikija niekaip nesusitvarko su 13,5 mlrd. eurų siekiančiu biudžeto deifcitu. Euro likimas išlieka politikų rankose, o investuotojų nuotaikos ir šią savaitę išliks nuosaikios, stebing ES lyderių susitikimus. Azijos indeksai šįryt krenta. Naujai išleista Kinijos banko ataskaita rodo prastesnį vartotojų pasitikėjimą ir blogesnius lūkesčius dėl darbo rinkos padėties. Tradiciškai, esant slogioms nuotaikoms, brangsta saugiomis laikomos valiutos ir JAV iždo obligacijos.

Štilis Baltijos šalių biržose tęsiasi – investuotojai nervingų pasaulinių rinkų fone neskuba priimti investicinių sprendimų, tuo tarpu bendrovių naujienų ir ketvirčio veiklos rezultatų dar reikės palūkėti. Praėjusi savaitė pasibaigė nuosaikiai optimistinėmis nuotaikomis – indeksas „OMX Baltic Benmchmark“ pasistiebė 0,13 proc. (brango 16, pigo 15 akcijų), tačiau apyvarta sumažėjo iki 0,4 mln. eurų (vien tik Vilniaus biržoje – iki 53 tūkst. eurų). Ši savaitė greičiausiai taip pat prasidės be likvidumo proveržio, vietos rinkos dalyviai ir toliau žvalgysis į pasaulinių rinkų tendencijas, kurios šį rytą prognozuoja nedidelį kainų nuosmukį.

„Klaipėdos baldai“ pranešė apie valdybos sprendimą pradėti naują savų akcijų supirkimą. Iš viso planuojama supirkti iki 775 tūkst. akcijų (10 proc. visų bendrovės išleistų akcijų kiekio), o už vieną akciją ketinama mokėti 1,20 euro. Supirkimas vyks nuo spalio 1 iki 31 dienos. Primename, kad bendrovė jau anksčiau vykdė savų akcijų supirkimus: 2010 metų gegužės-birželio mėnesiais supirko 383 tūkst. akcijų po 1,05 euro už vnt., o 2011 metų spalio lapkričio mėnesiais įsigijo 34 tūkst. akcijų po 1,00 euro už vienetą. Penktadienį biržoje „Klaipėdos baldų“ akcijų kaina buvo 1,12 euro.