„Invega“ pranešė, kad priėmė sprendimą, jog į Ankstyvosios stadijos ir plėtros fondą II (ASIPF II), kurį turėtų įsteigti atrinktas valdytojas - „Iron Wolf Capital“ komanda, investuos 13,76 mln. eurų europinės paramos. Tai bus padaryta po to, kai atrinkta komanda pritrauks reikiamą privačių lėšų sumą ir bus suderinta fondo steigimo sutartis.

„Invegos“ atstovė Asta Slapšienė Eltai nurodė, kad konkreti suma, kiek privačių lėšų turi būti pritraukta į fondą, nėra nustatyta. Anot jos, pagal ES veiksmų programą, minimali privačių pritraukiamų lėšų suma yra 1,7 mln. eurų, tačiau tikimasi, kad bus pritraukta didesnė suma.

Anot pranešimo, planuojama, kad naujai įsteigtas rizikos kapitalo fondas ypač daug dėmesio skirs augimo potencialą turinčioms labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms (MVĮ), vykdančioms arba planuojančioms vykdyti mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros bei inovacijų veiklą sumanios specializacijos srityse.

„Iš viso buvome gavę 6 paraiškas valdyti šį rizikos kapitalo fondą. Pagrindiniai kriterijai, renkantis fondo valdytoją, buvo jo finansinis patikimumas, nepriekaištinga reputacija, komandos sudėtis ir dėmesys sumanios specializacijos srityse veikiančioms ir mokslinius tyrimus, eksperimentinę plėtrą bei inovacijas vykdančioms įmonėms“, - pranešime sakė „Invegos“ generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.

Pasak pranešimo, naujo fondo steigimo proceso pabaiga priklausys nuo sėkmingo privačių lėšų į fondą pritraukimo. „Iron Wolf Capital“ komanda, kuri, planuojama, įsteigs ir valdys ASIPF II, prisijungia prie ankstesniame atrankos etape atrinktų potencialių kitų fondų valdytojų - „Practica Capital“, „LitCapital Asset Management“ ir jungtinės „Strata“ bei „META S.r.l“ komandos. Pastarieji fondų valdytojai, planuojama, įsteigs ir valdys 2 plėtros fondus ir bendrai su verslo angelais investuojantį fondą, taip prisidėdami prie Lietuvos privataus kapitalo rinkos plėtojimo.

ASIPF II valdytojo atranką atliko „Invega“, bendradarbiaudama su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko atstovais. Iš viso rizikos kapitalo priemonėms įgyvendinti Ūkio ministerija skyrė beveik 90 mln. eurų 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų lėšų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją