„Ignitis grupės" vadovas biržos prekybos sesiją uždarė simboliniu skambučiu. Bendrovės atstovai į šią ceremoniją buvo pakviesti kaip vieni iš 2019 m. vasarį vykusių „Nasdaq Baltijos rinkos apdovanojimų" nugalėtojų. Grupė apdovanojimą gavo už geriausius obligacijų emitento ryšius su investuotojais.

Biržos prekybos sesiją uždaręs D. Maikštėnas padėkojo už tokį įvertinimą ir pabrėžė, kad aukščiausi korporatyvinio valdymo standartai, tvarūs ryšiai su investuotojais ir skaidrumas visada buvo ir išliks neatsiejamomis „Ignitis grupės" tapatybės dalimis.

„Investuotojų pademonstruotas pasitikėjimas mūsų išplatintomis žaliosiomis obligacijomis parodė, kad esame teisingame veiklos kelyje ir paskatino mus įsipareigoti žaliosios energetikos plėtrai bei sektoriaus dekarbonizacijai.

Jūsų parama „Ignitis grupei" yra neįkainojama, o mūsų įsipareigojimas kapitalo rinkoms išlieka stiprus kaip visada. Ačiū ir laukite naujienų - mes greitai čia sugrįšime", - ceremonijoje kalbėjo „Ignitis grupės" valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius D.Maikštėnas.

Pirmąją žaliųjų obligacijų emisiją „Ignitis grupė" išplatino 2017 m. Tuomet bendrovė rinkoje 10 metų laikotarpiui pasiskolino 300 mln. eurų, obligacijų pajamingumas siekė 2,193 proc. 2018 m. išplatintų 10-ies metų trukmės tokios pat vertės obligacijų pajamingumas siekia 2,066 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)