Birža pranešė antradienį patvirtinusi sprendimą dėl „Ignitis grupės“ akcijų įtraukimo į prekybos sąrašą, trečiadienis bus pirmoji jų prekybos diena.

Trečiadienį pradedama ir prekyba „Ignitis grupės“ tarptautiniais depozitoriumo pakvitavimais (angl. global depository receipts, GDR) Londono vertybinių popierių biržoje.

Pirminį viešąjį akcijų siūlymą (IPO) įgyvendinusi „Ignitis grupė“ pirmadienį įregistravo pakeistus bendrovės įstatus, kuriuose įstatinio kapitalo dydis padidintas iki 1,659 mlrd. eurų, o akcijų skaičius – iki 74,3 milijono.

Bendrovė IPO metu iš viso išplatino 20 mln. vienetų naujai išleistų akcijų, kurios sudaro 26,9 proc. viso bendrovės išleisto akcinio kapitalo. 15 proc. naujai išleistų akcijų, sudarančių 4 proc. „Ignitis grupės“ įstatinio kapitalo įsigijo Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB), kuris tapo didžiausiu smulkiuoju akcininku.

Siūlymo metu instituciniai investuotojai iš viso įsigijo 18,131 mln. „Ignitis grupės“ akcijų ir GDR, mažmeniniai investuotojai – 1,869 mln. akcijų. Siūlyme iš viso dalyvavo 6827 mažmeniniai investuotojai, iš jų 4691 yra iš Lietuvos, 1836 – iš Estijos, 300 – iš Latvijos.

„Ignitis grupės“ akcijų platinimo kaina buvo 22,5 euro.

Vykdant IPO „Ignitis grupei“ talkino „J. P. Morgan Securities“, „Morgan Stanley & Co. International“, „UBS Europe“, „Swedbank” (bendradarbiaujant su “Kepler Cheuvreux“) ir „BofA Securities Europe“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)