Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, Lietuvos bankas šią savaitę tikisi priimti sprendimus dėl valstybės kontroliuojamų įmonių "Lietuvos energija" ir "Epso-G" prašymų supirkti likusias bendrovių "Lietuvos dujos" ir Amber Grid" akcijas.

Praėjusį trečiadienį buvo baigtas Vokietijos E.ON ir Vyriausybės 508,6 mln. litų vertės sandoris, kuriuo "Lietuvos energija" ir "Epso G" išpirko E.ON valdytas "Lietuvos dujų" ir "Amber Grid" akcijas ir padidino turimus šių įmonių akcijų paketus iki 56,61 proc.

Pranešdamas apie įvykusį sandorį su vokiečiais premjeras Algirdas Butkevičiu prašneko, kad valstybė ir jos valdomos įmonės ieško galimybių padidinti vertybinių popierių biržoje kotiruojamų akcijų skaičių, ir pridūrė, kad pirmiausiai reikėtų pritraukti pensijų fondų sukauptas lėšas.

"Reikia pradėti naudoti šalyje esančius finansinius resursus", - sakė premjeras.

"Lietuvos energijos" vadovo Daliaus Misiūno teigimu, analizuojamos galimybės, kaip neatsitraukus nuo valstybės strateginių tikslų galėtume įgalinti tuos žmones įdėti pinigus.

Pasak Lietuvos investicinių ir pensijų fondų asociacijos prezidento Šarūno Ruzgio, "labai gerai, kad Vyriausybė pagaliau žada dalį valstybės įmonių turto skirti biržos prekybai, nes tai pagyvins akcijų rinką, bet pensijų fondai tikrai neskubės strimgalviais naudotis panašiais pasiūlymais".