Žiūrint į šiuos skaičius atrodo, kad tai yra neįmanomas dalykas, tačiau šaliai padarius tam tikras reformas būtų pratęstas kreditorių finansavimas, iš kurio šalis sugebėtų padengti šiuos įsipareigojimus. JAV akcijų rinkos taip pat krito, S&P 500 indeksas koreguojantis -0,14 proc., o Dow Jones smunkant -0,31 proc. penktadienį buvo paskelbta, kad dirbančiųjų pokytis be žemės ūkio sektoriaus šoktelėjo net 26 proc. nuo 221 tūkst. iki 280 tūkst., tuo tarpu analitikai tikėjosi, kad šis rodiklis pasieks 226 tūskt. Nors tai buvo teigiama žinia šalies ekonomikai, tačiau sustiprino investuotojų svarstymus, kad FED‘as didins bazinę palūkanų normą dar šiais metais. Šiandien Vokietijoje buvo paskelbta, kad pramonės produkcijos indeksas stiebėsi nuo praeitą mėnesį -0,5 proc. kritimo iki 0,9 proc. augimo ir tai buvo daugiau nei prognozuota (+0,6 proc.). Ši informacija turėtų įpūsti į rinkas optimizmo, laukiant permainų Graikijoje bei ryt skelbiamo preliminaraus euro zonos BVP (prog. +1 proc.).

Valiutų rinkos

Penktadienį paskelbti geresni didžiausios pasaulyje ekonomikos darbo rinkos rodikliai akimirksniu stumtelėjo JAV dolerio vertę aukštyn prieš eurą, EUR/USD valiutų kursui dienos pabaigoje išliekant ties 1,1115 riba. Tuo tarpu šiandien valiutų santykis laikosi stabiliau ties 1,1105 lygiu. Tik paskelbus geresnius Vokietijos pramonės produkcijos duomenis euras stiprėjo prieš JAV dolerį, tačiau šis optimizmas buvo trumpalaikis ir ilgesnio teigiamo pokyčio kol kas neduoda. Šiandien bus paskutinė G-7 lyderių posėdžio diena, todėl investuotojai ypač atidžiai stebės lyderių pasisakymus dėl Graikijos.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Paskutinę savaitės dieną investuotojai aktyviau prekiavo Talino biržoje kotiruojamos moteriško apatinio trikotažo bendrovės „Silvano Fashion Group“ akcijomis. Smulkūs investuotojai 93 sandoriais apsikeitė akcijomis už daugiau nei 135 tūkst. eurų, o akcijos vertę stumtelėjo į viršų net 4,13 proc. iki 1,26 euro už vieną akciją. Ketvirtadienį po prekybos valandų „Silvano Fashion Group“ paskelbė visuotinio akcininkų susirinkimo numatomus klausimus. Šioje informacijoje investuotojai teigiamai vertino bendrovės planus išmokėti investuotojams dividendus, kurie sieks 10 euro centų už vieną akciją (dividendinis pajamingumas nuo ketvirtadienį buvusios kainos siekia 8,26 proc.). Taipogi penktadienį „Klaipėdos nafta“ paskelbė, kad per gegužės mėnesį į talpyklas perkrovė 49,2 proc. naftos produktų daugiau nei 2014 m. gegužės mėn., o bendrovės naftos terminalo ir Subačiaus kuro bazės 2015 m. gegužės mėnesio preliminarios pardavimų pajamos ūgtelėjo 38,5 proc. lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Papildomų svarbesnių naujienų bendrovės penktadienį nepaskelbė. Bendrai Baltijos šalių biržų apyvartai esant mažesnei nei įprastai (598 tūkst. Eurų), Vilniaus biržos indeksas krito -0,31 proc., tuo tarpu Talino ir Rygos atitinkamai stiebėsi po 0,69 proc. ir 0,23 proc.