Už Atlanto investuotojų nuotaikos irgi buvo palankios, S&P 500 augant +0,44 proc. Prie optimistinių nuotaikų prisidėjo paskelbti JAV privataus sektoriaus darbo rinkos rezultatai.

Remiantis statistika, kovo mėnesį buvo sukurta 200 tūkst. naujų darbo vietų ir tai buvo daugiau nei prognozuota (195 tūkst.).

Taip pat teigiamą investuotojų nuotaiką dar palaiko šios savaitės pradžioje FED‘o prezidentės pasisakymai, kad bankas nesiims skubotų sprendimų kelti bazinę palūkanų normą. Šiandien ryte Vokietijoje buvo paskelbta, kad metinės vasario mėnesio mažmeninės prekybos apimtys augo 5,4 proc. (prognozė 2,2 proc.; buvusi reikšmė -1,2 proc.).

Vėliau dar Vokietijoje bus paskelbtas kovo mėnesio nedarbo lygis, tikintis, kad pastarasis išliks nepakitęs ties 6,2 proc. riba.

Taip pat bus naujienų ir iš JAV, kur bus skeliamas savaitinis bedarbių paraiškų skaičius (prognozė 265 tūkst.) bei Čikagos pramonės užsakymų rodiklis, kuris tikimasi kils nuo 47,6 iki 50,7.

Valiutų rinkos

Vakar EUR/USD valiutų santykis išlaikė augimo tendenciją, pastarojo vertei kylant 0,42 proc. iki 1,1338 lygio.

O šiandien, po trijų iš eilės prekybos sesijų augimo, EUR/USD valiutų kursas pasuko neigiama linkme, šiandien ryte fiksuojant -0,22 proc. kritimą iki 1,1313 ribos (09:15 val.). trečiadienį buvo paskelbta, kad preliminarus metinis infliacijos lygis Vokietijoje pakilo nuo 0,0 proc. iki 0,3 proc.

Šiandien investuotojai stebės euro zonos metinės infliacijos normos pasikeitimą. Remiantis prognozėmis, kovo mėnesį regione bus fiksuota 0,1 proc. defliacija, kai mėnesį prieš tai defliacija buvo pasiekusi 0,2 proc.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Prekyba Baltijos akcijų biržose nepasižymėjo didesniu aktyvumu, bendrai trijų šalių apyvartai viršijant 384 tūkst. eurų, Baltic Benchmark indeksui traukiantis -0,17 proc.

Aktyviausiai investuotojai keitėsi Talino (-0,39 proc.) biržoje kotiruojamos azartinių lošimų bendrovės „Olympic Entertainment Group“ akcijos, pastarųjų vertei stiebiantis 1,03 proc. iki 1,96 euro už akciją ir 25 sandorių metu investuotojams perleidžiant akcijų už 61,56 tūkst. eurų. Vilniaus (-0,03 proc.) biržoje didesnis prekybos intensyvumas jautėsi komercinio banko „Šiaulių bankas“ vertybiniais popieriais, kurių kaina augo +0,61 proc. iki 0,332 euro/vnt. ir jaučiantis smulkių investuotojų aktyvumui buvo viršyta 53,0 tūkst. eurų dienos prekybos apyvarta.

Trečiadienį „Kauno energija“ išplatino visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkę bei sprendimų projektus. Šioje informacijoje nurodyta, kad bendrovė planuoja paskirstyti akcininkams pelno dalį dividendais, kurie sudarys 0,01 euro vienai akcijai.