„Ford“ pranešime teigė pasirašiusi preliminarų susitarimą su vietos partneriu „Sollers“ „dėl reikšmingos bendro verslo Rusijoje restruktūrizacijos, susitelkiant išskirtinai ties komercinių automobilių verslo augimu“.

Bendra įmonė nebetęs lengvųjų automobilių gamybos Rusijoje, taip užleisdama vietą konkurencingesniems ir pelningesniems verslams, sakoma „Ford“ pranešime.

„Ford“ automobilių surinkimo gamyklas Sankt Peterburge ir Tatarstane uždarys iki šių metų birželio. Taip pat bus uždaryta ir Tatarstane veikianti variklių gamykla. Šiuo metu gamyklose surenkami septynių modelių „Ford“ automobiliai.

Pasak „Ford“, Rusijos lengvųjų automobilių rinka pastaraisiais metais susidūrė su rimtais sunkumais. Rinka esą atsigauna lėčiau, nei tikėtasi, o vairuotojai pereina prie pigesnių lengvųjų automobilių segmento.

Po augimo ir didžiulių investicijų periodo Rusijos automobilių rinka smarkiai nukentėjo 2013-2016 metais dėl tarptautinės bendruomenės sankcijų už Krymo aneksiją ir karo Rytų Ukrainoje sukėlimą bei naftos kainų griūties. Šiuo laikotarpiu naujų automobilių pardavimai, geriausiai rodantys vartotojų pasitikėjimą, smuko perpus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)