„Exxon Mobil“ į šį indeksą buvo įtraukta dar 1928 metų spalį. Tuomet – ir dar daug metų paskiau – ji buvo žinoma pavadinimu „Standard Oil of New Jersey“.

Naftos milžinės vietą indekso sudėtyje užims debesų kompiuterijos bendrovė „Salesforce.com“.

Be to, biotechnologijų bendrovė „Amgen“ pakeis farmacijos milžinę „Pfizer“, o pramoninių sistemų gamintoja „Honeywell“ užims gynybos rangovės „Raytheon Technologies“ vietą.

Indekso peržiūra, kuri vadinama didžiausia per septynerius metus, buvo surengta dėl, be kita ko, technologijų milžinės „Apple“ planų suskaidyti savo akcijas santykiu 4:1.

Brangesnės akcijos indekso „Dow Jones“ sudėtyje turi didesnį svorį, todėl, „Apple“ suskaidžius akcijas, sumažėtų technologijų bendrovėms tenkanti indekso dalis, jeigu „S&P Dow Jones“ nepakeistų indekso sudėties.

„Salesforce.com“, „Amgen“ ir „Honeywell“ įtraukimas į indeksą kompensuoja „Apple“ sprendimo padarinius, paaiškino bendrovė.

Naujosios sudėties indeksas galios nuo rugpjūčio 31 dienos. Indekso pokyčiai neturės įtakos jo reikšmei.

„Dow Jones“, į kurį yra įtrauktos 30 įmonių akcijos, turi 124 metų istoriją.

Didesni jo sudėties pokyčiai buvo atlikti prieš septynerius metus, kuomet „Bank of America“, „Hewlett-Packard“ ir „Alcoa“ buvo pakeistos bendrovėmis „Visa“, „Goldman Sachs“ ir „Nike“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)