Londono, Frankfurto ir Paryžiaus akcijų indeksai, penktadienį sumenkę maždaug 4 proc., pirmadienį nuo prekybos sesijos pradžios jau ūgtelėjo daugiau nei 1 procentu.

„Penktadienį rinkose vyko išpardavimas, o prekybininkai supanikavo“, – pažymėjo finansų maklerio įmonės „AvaTrade“ vyriausiasis rinkos analitikas Naeemas Aslamas.

„O šandien matome sandorių medžioklę“, – pridūrė analitikas.

„Visgi šie sandorių medžiotojai žino, kad rizika, susijusi su koronaviruso variantu, vis dar yra didelė“, – įspėjo jis.

Analitikai tebėra atsargūs dėl perspektyvų, susijusių su tebesitęsiančiu neapibrėžtumu, kurį paskatino atrastasis omikron variantas ir numanomas jo platesnis ekonominis poveikis.

„Kadangi šiuo metu neapibrėžtumas yra padidėjęs, dar per anksti galvoti apie atsipalaidavimą“, – perspėjo „Interactive Investor“ analitikas Richardas Hunteris.

Tuo tarpu Azijos vertybinių popierių rinkos pirmadienį fiksavo padidėjusius nuostolius, nors naftos kainos stipriai atsigavo, investuotojams mėginant įvertinti omikron keliamos įtampos grėsmę pasaulio ekonomikos atsigavimui.

Penktadienį paskilus žiniai apie naująją atmainą, akcijų rinkos ir naftos kainos nėrė žemyn.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją