Investuotojams nerimą kėlė Kinijos makroekonominiai rodikliai, kurie signalizavo apie spalio mėnesį lėtėjantį importą (-18,8 proc.) ir eksportą (-6,9 proc.).

JAV akcijų rinkos kentėjo dėl svarstymų, kad FED‘as gruodžio mėnesį gali keisti bazinę palūkanų normą. Jeigu šis rodiklis ir bus keičiamas, kol kas dar niekas nežino kokiais tempais jis didės, tačiau viena aiškų skolinimasis ateityje taps brangesnis.

Vakar dieną JAV indeksai įgavo didesnę kritimo inerciją S&P 500 susitraukiant 0,98 proc., o Dow Jones krentant 1,0 proc. Šiandien svarbesnių makroekonominių duomenų skelbiama nebus.

Valiutų rinkos

Pirmadienį EUR/USD valiutų kursas nedaug pakilo iki 1,0752 (+0,1 proc.) ribos po penktadienį buvusio staigaus kritimo. Paskelbta praeitos savaitės ECB statistika, apie skolos vertybinių popierių pirkimo apimtis, parodė, kad pirkimas pasiekė dviejų mėnesių aukštumas.

Šiuo metu tarp investuotojų dominuoja klausimas, ar ECB gruodžio mėnesį didins skatinimo apimtis, nes praeito susitikimo metu investuotojams buvo leista suprasti, kad tai yra vienas iš svarstytinų klausimų.

Ketvirtadienį bus paskelbti Vokietijos infliacijos duomenys, kurie bus indikatorius, ar esamos ECB kiekybinio skatinimo apimtys yra užtektinos siekiant pakelti esamą euro zonos ekonomikos situaciją. Šiandien ryte EUR/USD valiutų kursas laikosi ties 1,0755 riba.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Paskelbtos papildomos detalės dėl „City Service SE“ planuojamos prekybos Varšuvos vertybinių popierių rinkoje vakar nesukėlė teigiamos reakcijos, bendrovės akcijos vertei krentant -0,62 proc. ir dienos apyvartai pasiekiant 12,6 tūkst. eurų.

Šiandien ryte „Vilkyškių pieninė“ paskelbė, kad grupės pardavimai spalio mėnesį susitraukė 9,0 proc., o nuo metų pradžios pardavimai yra sumažėję 24,0 proc., lyginant su praėjusiais metais.

Bendrai pagal dienos apyvartą vakar dominavo mažmeninės prekybos tinklo „Apranga“ (-0,38 proc.) bendrovė, kur pozicijoje, jaučiantis tiesioginiam sandoriui, buvo perleista akcijų už 528,6 tūkst. eurų.