Bendras didžiausių regiono įmonių akcijų indeksas „Stoxx Europe 600“ sesijos pradžioje smuktelėjo 0,08 proc. iki 473,39 punkto.

Didžiosios Britanijos FTSE 100 nusileido 0,4 proc., Vokietijos DAX – 0,28 proc., Prancūzijos CAC 40 – 0,36 proc., Italijos FTSE MIB – 0,19 proc., o Ispanijos IBEX 35 – 0,02 procento.

Investuotojai vertina statistinius duomenis, iš kurių matyti, kaip įvairių šalių ekonomika atsigauna po COVID-19 pandemijos išprovokuotos krizės.

Metinė infliacija Didžiojoje Britanijoje, birželį siekusi 2,5 proc. ir buvusi didžiausia nuo 2018 metų rugpjūčio, liepą sumažėjo iki 2 proc., parodė Nacionalinės statistikos tarnybos (ONS) paskelbti duomenys.

Liepą, palyginti su birželiu, vartotojų kainos šalyje nepakito, nors pirmąjį vasaros mėnesį šalyje buvo užfiksuota 0,5 proc. mėnesio infliacija.

Tuo tarpu Eurostato paskelbti peržiūrėti duomenys parodė, kad euro zonos bendrasis vidaus produktas (BVP) antrąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, padidėjo 2 proc., kaip ir buvo skelbta pirmiau. Tačiau metinio prieaugio įvertis buvo sumažintas nuo 13,7 iki 13,6 procento.

Investuotojai taip pat yra sutelkę dėmesį į Federalinio rezervo sistemos (FRS) liepos mėnesio posėdžio protokolą, kuris bus paskelbtas vėliau trečiadienį.

Rinkos dalyviai šiame dokumente tikisi įžvelgti užuominų apie tolesnius JAV centrinio banko planus dėl turto pirkimo programos apimčių mažinimo terminų ir tempo, rašo agentūra „MarketWatch“.

Iš „Stoxx Europe 600“ indekso įmonių, kone sparčiausiai brangsta didžiausios pasaulyje oftalmologijos bendrovės „Alcon“ akcijos – jų kursas nuo sesijos pradžios pašoko 9,3 procento.

Tuo tarpu pirmaujančios pasaulyje kasybos bendrovės „BHP Group“ akcijos atpigo 3,8 procento.

Taip pat pinga Lenkijos vario gamintojos „KGHM Polska Miedz” (-3,6 proc.), juvelyrinių parduotuvių tinklo „Pandora“ (-2,9 proc.) ir Vokietijos kontroliuojančiosios automobilių bendrovės „Porsche Automobil Holding“ (-2,5 proc.) akcijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)