Vokietijos banko „Deutsche Bank“ akcijos vertė vakar stiebėsi net 10,2 proc. po pasklidusio informacijos, kad bankas planuoja išpirkti dalį savo įsiskolinimų. Už Atlanto nuotaikos buvo neigiamos S&P 500 indeksui traukiantis -0,02 proc.

Žaliavinės naftos kaina ir toliau išlaiko intensyvesnį kritimą, WTI Oil kainai vakar dieną susitraukiant -1,75 proc., o šiandien pastarajai laikantis ties 27,15 JAV dolerio už barelį (-1,17 proc.).

Svarbesnių naujienų šiandien sulauksime iš JAV, kur paaiškės kaip pasikeitė savaitinis bedarbių paraiškų skaičius. Remiantis prognozėmis šis rodiklis turėtų išaugti iki 280 tūkst. naujų paraiškų (buvusi reikšmė 285 tūkst.).

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų kursas pasižymėjo dideliais svyravimais vykstant FED‘o prezidentės posėdžiui. Dienos metu pastarasis valiutų kursas buvo nukritęs iki 1,1161 lygio, tačiau baigiantis dienai atsistatė ir išliko ties 1,1292 riba.

Staigų JAV dolerio sustiprėjimą lėmė FED‘o prezidentės pasisakymas, kad ir toliau yra planai nuosaikiai kelti bazinę palūkanų normą, žinoma, esant tokioms neigiamoms tendencijoms finansų rinkose, šio rodiklio keitimas bus dar kruopščiau įvertintas.

Šiandien ryte JAV doleris nedaug sustiprėjo prieš eurą, EUR/USD lygiui laikantis ties 1,1282.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Užsidarius ketvirtadienio prekybos sesijai „Tallinna Kaubamaja Grupp“ (-1,49 proc.) paskelbė, kad paskutinį 2015 metų ketvirtį bendrovės pajamos augo 5,1 proc., o pelnas, neatskaičius mokesčių, kilo 8,6 proc. lyginant su praėjusiais metais.

Lyginant bendrą praeitų metų pelną su 2014 metais, pardavimai stiebėsi 3,8 proc., o pelnas prieš mokesčius išaugo net 15,4 proc. Trečiadienį bendrovės akcijos vertė krito 1,49 proc. iki 6,6 euro, apyvartai poezijoje pasiekiant 100,3 tūkst. eurų.

Taip pat po prekybos sesijos „Vilkyškių pieninė“ (+1,19 proc.) paskelbė šių metų sausio mėnesio grupės pardavimus.

Statistika nebuvo džiugi, nurodant, kad bendrovės konsoliduoti pardavimai buvo 32 proc. mažesni, nei praeitų metų tą patį mėnesį. Pranešime nurodoma, kad apyvartų sumažėjimą didžiąja dalimi lėmė pieno produktų pardavimo kainų kritimas eksporto rinkose. Šiandien ryte „Merko Ehitus“ paskelbė, kad 2015 metais pajamos susitraukė -0,5 proc., o grynasis pelnas krito daugiau nei 19,0 proc. lyginant su praėjusiais metais.

O bendrovės „Nordecon“ veiklos statistika rodo, kad per 2015 metus pajamos traukėsi -9,7 proc., o grynasis pelnas traukėsi nuo 2298 tūkst. iki 173 tūkst., lyginant su 2014 metais.